Manevi destek projesi

Manevi destek projesi

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Manevi destek projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’ nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinin Hamm şehrinde çalışmalarını sürdüren Hacı Bektaşi Veli Alevi Kültür Merkezinde (HBV-AKM ) konulu aylık kahvaltı buluşması sonrası dernek üyesi ailelere Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Melek Şahin tarafından ” Manevi Destek Projesi ( Seelsorge Projekt) tanıtıldı.

Cemevi’ne gelen üyelere bu sosyal projeyle ilgili bilgiler veren Melek Şahin şunları söyledi:

” Bakanlıkla görüşmeler sonrası acil ihtiyaç ve talepler nedeniyle bu Proje için Federasyon olarak kolları sıvadık. Adaylarımızı sıkı bir eğitimden geçirdik. Hepimizin de bildiği üzere insanlar arası ilişkilerin farklı yürüdüğü, her geçen gün daha da fazla insanımızın yalnızlaştığı, ailelerin küçüldüğü endüstri toplumunda yaşıyoruz. Yalnız, hasta, hapiste aile içi sorunlarla boğuşan yardıma, morale ihtiyacı olan birçok insanımız, ailelerimiz var. İşte bu projeyi bu insanlara manevi destek, onlara moral vermek ve yalnız olmadıklarını göstermek için başlattık. Şu an itibarıyla sadece Kuzey Ren Vestfalya’da start verdiğimiz bu pilot projemizin eğitim seminerine 26 kişiyle başladık ve gösterilen ilgi nedeniyle 31 kişiyle tamamladık”.

Darda kalanları unutmayalım

Gönüllü olarak Manevi destek verecek kişilerin farklı mesleklerden ve çevrelerinde sevilen sayılan insanlardan seçildiğini ve genelde ocakzade ve seyid torunu olduklarını söyleyen Melek Şahin, federasyon olarak bu projeyi Almanya çapında büyütmek istediklerini vurgulayarak Hamm AKM üyelerini bu projenin tanıtımı ve başarıyla uygulanması için yardımcı olmaya çağırdı.

Şahin, daha sonra da “İki buçuk yıl önce başlayan 2017 de hayata geçen bu Proje kapsamında talep eden hasta, hasta yakınlarını motive etmek ve manevi destek hizmeti sunmak amacıyla tıbbi müdahaleye hiçbir şekilde müdahil olmadan manevi bazda hastalara da hizmetler vereceğiz. Bu kapsamda manevi destek verecek arkadaşlarımız inanıyoruz ki hastalara, yalnızlık girdabına düşmüş darda olan çok insana umut ışığı olacaklardır. Çünkü yalnızlık kalıcı olursa insanın sağlığına büyük tehdit oluşturuyor, hasta ediyor. Darda kalanları unutmayalım, birbirimizi düşünelim. ” dedi.

Hamm’daki toplantı soru-cevap bölümüyle son buldu.

ha-ber.com / Mehmet Tanlı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.