Mahir Ünal AKP Grup Başkanvekilliği’nden İstifa Etti

Mahir Ünal AKP Grup Başkanvekilliği’nden İstifa Etti

ABONE OL
11:40 - 01/11/2022 11:40
Mahir Ünal AKP Grup Başkanvekilliği’nden İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bugün Twitter hesabı üzerinden grup başkanvekilliği görevinden ayrıldığını açıkladı.

Twitter paylaşımında Ünal, “Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım” ifadelerini kullandı.

Ünal’ın açıklaması Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşen AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında geldi.

Ünal’ın yerine AKP Grup Başkanvekilliği’ne Tokat Milletvekili Özlem Zengin getirildi.

AKP’den ve Mahir Ünal’dan görevi neden bıraktığına dair bir açıklama gelmedi. Öte yandan Mahir Ünal’ın 21 Ekim’de Kahramanmaraş’ta bir etkinlikte yaptığı konuşmasındaki bazı ifadeleri tartışma yaratmıştı.

Ünal Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” demişti.

Ünal’ın ifadelerini sert bir dille eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Ön yargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” demişti. AKP’nin ittifak ortağı MHP’den gelen bu eleştiriler, Ünal’ın görevden alınıp alınmayacağı tartışmalarına yol açmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ünal’ın sözlerine tepki gösterirken, “Halkın ne konuştuğunu dahi bilmiyorlar. Ya sen hiç Karacaoğlan’ı dinlemedin mi kardeşim. Bu insanlar tertemiz Türkçeyle ne yazdılarsa bugün biliyoruz ya. Sen Yunus’u bile bilmiyorsun. Bugün Bahçeli buna (Mahir Ünal’a) sözde çok kızmış. Ne olacak koşa koşa gidecek yine kucaklayacak. Bu anlayış ne anlayışıdır biliyor musunuz? Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır: ‘TC devletini kaldıracağız ASRİKA diye bir devlet kuracağız, başkenti İstanbul olacak, dili de Arapça olacak’” ifadelerini kullanmıştı.

2011 yılından beri Kahramanmaraş milletvekilliği yapan Mahir Ünal, 64. Hükümet’te Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. Ayrıca AKP içinde çeşitli konumlarda yöneticilik yapan Ünal, 13 Ekim’de TBMM’den geçen “dezenformasyon yasasının” teklif metnini hazırlayan isimler arasında yer almıştı.

VOA tarafından geçilen Mahir Ünal AKP Grup Başkanvekilliği’nden İstifa Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mahir Ünal AKP Grup Başkanvekilliği’nden İstifa Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mahir Ünal AKP Grup Başkanvekilliği’nden İstifa Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.