Macron: Erdoğan'la görüşmeye karar verdik

Macron: Erdoğan'la görüşmeye karar verdik

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Macron: Erdoğan'la görüşmeye karar verdik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile gelecek haftalarda Erdoğan’la görüşmeye karar verdiklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile birlikte gelecek haftalarda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye karar verdiklerini söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Macron, Erdoğan ile Suriye’ye dönük harekatı hakkında görüşme yapmayı planladıklarını belirtti ve “Erdoğan ile Aralık ayında Londra’da gerçekleşecek NATO zirvesinde görüşebileceğini” söyledi. 

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği harekatı “delilik” olarak nitelendiren Macron, eğer IŞİD yeniden canlanırsa bundan Türkiye’nin sorumlu olduğunu belirtti. 

Macron, Ortadoğu’nun Avrupa için stratejik önem taşıdığını vurgulayarak, “Burada otonom bir askeri kapasite oluşturmalıyız. Avrupa daha fazla Ortadoğu’daki küçük hissedar olamaz” dedi. 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.