Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini destekliyor

Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini destekliyor

ABONE OL
21:04 - 24/01/2024 21:04
Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini destekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Macaristan Başbakanı Viktor Orban Çarşamba günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde Macar hükümetinin İsveç’in NATO askeri ittifakına üyeliğini desteklediğini belirtti.

Orban, X paylaşımında, “Macar hükümetinin #İsveç’in NATO üyeliğini desteklediğini bir kez daha teyit ettim” dedi.

Orban ayrıca Stoltenberg’e Macar ulusal meclisini İsveç’in NATO’ya katılımı lehinde oy kullanmaya ve onay sürecini mümkün olan ilk fırsatta tamamlamaya teşvik etmeye devam edeceğini söylediğini de sözlerine ekledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada,, Orban ve hükümetinin İsveç’in NATO üyeliğini açıkça desteklediğini söyledi.

Stoltenberg, X’te yaptığı açıklamada, Orban ve hükümetinin İsveç’in NATO üyeliğini desteklemesini memnuniyetle karşıladığını kaydetti, “Parlamento yeniden toplanır toplanmaz onayın gerçekleşmesini dört gözle bekliyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Salı günü İsveç’in Batı askeri ittifakına üyeliğini onayladı ve Macaristan henüz üyeliği onaylamayan tek NATO üyesi olarak kaldı.

VOA tarafından geçilen “Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini destekliyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini destekliyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini destekliyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.