Lufthansa´da 29 bin kişi işten çıkarılıyor

Lufthansa´da 29 bin kişi işten çıkarılıyor

ABONE OL
10:50 - 07/12/2020 10:50
Lufthansa´da 29 bin kişi işten çıkarılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyayı esir alan korona krizinin artçıları küresel turizm sektöründe devam ediyor.

Dünyanın birçok yerindeki havayolu şirketi gibi koronavirüs pandemisi nedeniyle uçuşlarını azaltan Lufthansa’nın devlet yardımlarına rağmen bu yılki zararı 5 milyar 600 milyon euroya ulaştı.

Federal Alman Hükümetin ülke için sistemsel önem verdiği Lufthansa düzelmeyen piyasa şartlarından dolayı her gün milyonlarca Euro zarar etmekten bir türlü kurtulamıyor.

Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da yıl sonuna kadar 29 bin çalışanın işine son verilecek. Şirketin sözcüsü gazeteye yaptığı açıklamada, işten çıkarmaları doğrularken şirketin yurt dışı şubelerinde çalışan 20 bin kişinin işten çıkarılacağını söyledi. Ayrıca şirketin, kendisine ait olan uçak içi ürün ve ikram firması LSG’yi de sattığı bildirildi. LSG’nin 7 bin 500 çalışanı bulunuyordu.

Lufthansa, yıl içersinde devamlı devlet tarafından desteklenerek iflastan kurtarılmıştı. Halihazırda 109 bin çalışanı olan şirketin toplam istihdamının 100 bine indirilmesi amaçlanıyor. Tasarruf önlemleri kapsamında şirket çalışanlarının ücretlerinin bir bölümünde feragat etmesi de isteniyor.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.