Lübnan’da Gösteriler Çatışmaya Dönüştü

Lübnan’da Gösteriler Çatışmaya Dönüştü

ABONE OL
23:51 - 18/01/2020 23:51
Lübnan’da Gösteriler Çatışmaya Dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkenti Beyrut’ta, Parlamento önünde toplanan göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Şehir merkezinde protestocuların kaldığı kampta çıkan yangınsa çadırları kül etti.

Lübnan’da başkent Beyrut ve birçok kentte gösteriler vardı. Çok sayıda gösterici “Bedel ödemeyeceğiz” sloganları ile sokaklardaydı.

Ülkedeki ekonomik ve siyasi belirsizliği ve yolsuzlukla suçladıkları hükümeti protesto eden göstericiler Beyrut’ta Parlamento önündeki meydanda toplandı.

Ağaç dalları ve pankart taşıyan gruba polis biber gazı ve copla müdahale etti. Güvenlik güçleri zaman zaman tazyikli su kullandı.

Lübnan jandarması olarak bilinen İç Güvenlik Kuvvetleri, göstericilerin Parlamento girişindeki polislere doğrudan ve saldırganca yaklaştığını öne sürdü be protestoculardan kendi güvenlikleri için meydanı terk etmelerini istedi.

Görgü tanıkları genç protestocuların polis taş ve saksı fırlattıklarını, protestocuların kordon altına alınan şehir merkezindeki barikatları zorladığını söylüyor.

Öte yandan Beyrut merkezinde protestocuların kurduğu çadır kampında yangın çıktı. Birçok çadır küle dönerken İç Güvenlik Kuvvetleri, kampı ateşe verdikleri iddialarını yalanladı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, orduya ve güvenlik yetkililerine Beyrut’ta sükuneti sağlamalarını emretti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Avn, ordundan kamu binaları ve özel mülklerle barışçıl protestocuların güvenliğini sağlamalarını talep etti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.