Londra’da onbinler Yahudi düşmanlığına karşı yürüdü

Londra’da onbinler Yahudi düşmanlığına karşı yürüdü

ABONE OL
21:37 - 27/11/2023 21:37
Londra’da onbinler Yahudi düşmanlığına karşı yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Londra’da on binlerce protestocu antisemitizme karşı düzenlenen yürüyüşe katıldı. Hamas’ın 7 Ekim saldırısı sonrası İsrail’in Gazze’ye başlattığı bombardımanın ardından Yahudilere yönelik nefret suçlarındaki artış protesto edildi. İngiltere eski başbakanı Boris Johnson da yaklaşık 60 bin göstericinin arasındaydı.

Londra’da antisemitizme karşı düzenlenen en büyük protestoya İngiltere Hahambaşı Ephraim Mirvis ve üst düzey hükümet yetkilileri de katıldı. Protestocular ellerinde “İngiliz Yahudiler omuz omuza”, “Hemen, bir daha asla”, “Yahudi karşıtlarına sıfır tolerans” yazılı dövizler taşıdı.

Londra’da 26 Kasım Pazar günü yapılan Yahudi düşmanlığını protesto eden yürüyüşe yaklaşık 60.000 kişi katıldı

Bazı protestocular da Hamas tarafından kaçırılan İsrail rehinelerin fotoğraflarını ellerinde taşıdı. Protestocular İbranice şarkılar söyledi, “rehineleri eve getirin” sloganları atıldı.

Londra polisi verilerine göre, 1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında Yahudi karşıtı 554 suç kayıtlara geçti. Bu sayı bir yıl önce sadece 44’tü. Yani bir yılda Yahudi karşıtı suçlarda on kattan fazla bir artış yaşandı. Aynı dönemde İslamofobi içeren suçların sayısında da üç kat artış yaşandı ve son bir yılda 220 İslam karşıtı suç kayıtlara geçti.

Londra’da Yahudi düşmanlığını protesto için yürüyen kadınlar ellerinde Hamasın rehin tuttuğu İsrailli’lerin fotoğraflarını taşıdı

Polis Pazar günü yapılan yürüyüşün başladığı sırada güvenlik güçlerinin bölgeyi terk etmeyi reddeden aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’ı gözaltına aldığını açıkladı.

Pazar günkü yürüyüş İngiltere’nin başkentinde Filistin yanlısı protestocuların Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes çağrısı yaptığı protestodan bir gün sonra gerçekleşti.

VOA tarafından geçilen Londra’da onbinler Yahudi düşmanlığına karşı yürüdü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Londra’da onbinler Yahudi düşmanlığına karşı yürüdü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Londra’da onbinler Yahudi düşmanlığına karşı yürüdü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.