“Latin Amerika’ya Acil Olarak Aşı Gönderilmeli”

“Latin Amerika’ya Acil Olarak Aşı Gönderilmeli”

ABONE OL
14:19 - 06/05/2021 14:19
“Latin Amerika’ya Acil Olarak Aşı Gönderilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Vaka sayısının 29 milyonu ve can kaybının 935 bini aştığı Latin Amerika pandemiden en fazla etkilenen bölgelerden biri. Küresel nüfusun yüzde 8’ini oluşturmasına rağmen dünyada Corovirüs kaynaklı her 4 can kaybından en az biri Latin Amerika’da yaşanıyor.

Geçen hafta 30 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Latin Amerika’da son haftalarda vaka ve can kayıplarının artması, sağlık merkezlerinin artan talebi karşılayamaması, aşı temininin ve aşılama sürecinin diğer bölgelere göre çok yavaş olması gibi sorunlar sağlık kuruluşlarının endişelerinin artmasına neden oluyor.

Peru, Ekvador, Bolivya, Arjantin ve Uruguay’da geçen hafta rekor artışlar yaşanması üzerine Pan Amerikan Sağlık Örgütü (PAHO), yetersiz sağlık sistemi ve ekonomik durumdan dolayı pandemiyle mücadelede zorluklar yaşanan bölgeye acil aşı takviyesi yapılmasını istedi.

PAHO verilerine göre 650 milyon kişinin yaşadığı Latin Amerika’da aşı olan kişi sayısı 33 milyondan daha az yani aşı olanların oranı bölgede yaklaşık yüzde 5. Bu oran kıtadaki diğer iki ülke olan ABD’de yüzde 30,7 iken Kanada’da ise yaklaşık yüzde 35.

PAHO Acil Sağlık Hizmetleri Direktörü Ciro Ugarte, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yoksul ülkelerin de aşıya erişimini sağlamak için oluşturduğu Covax girişimi aracılığıyla Latin Amerika’ya bugüne kadar yalnızca 7 milyon doz aşı gönderildiğini belirterek, bölgeye acilen aşı gönderilmesi çağrısı yapıyor.

Ugarte pandemiye karşı verilen küresel mücadelenin en zayıf halkalarından biri olarak değerlendirilen Latin Amerika ülkelerinde sağlık sistemlerinin olası çöküşü konusunda uyarılarda bulunuyor ve sosyoekonomik koşullardan dolayı salgınla mücadelede yetersizlikler yaşanan bölgeye yapılacak aşı takviyesinin önemine dikkat çekiyor.

WHO, son 120 yılın en ağır ekonomik krizini yaşayan Latin Amerika’ya 280 milyon doz aşı tahsis edileceğini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen “Latin Amerika’ya Acil Olarak Aşı Gönderilmeli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Latin Amerika’ya Acil Olarak Aşı Gönderilmeli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Latin Amerika’ya Acil Olarak Aşı Gönderilmeli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.