Kuzey Kore’den “Yabancı Şeyler” İddiası

Kuzey Kore’den “Yabancı Şeyler” İddiası

ABONE OL
14:25 - 01/07/2022 14:25
Kuzey Kore’den “Yabancı Şeyler” İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kuzey Kore, ülkedeki COVID-19 salgının Güney Kore sınırı yakınındaki “yabancı şeylere” dokunulmasıyla başladığını iddia ederek, ülkede salgının yayılmasından Güney Kore’yi suçladı.

Resmi KCNA haber ajansına göre, yapılan bir soruşturmanın sonuçlarını açıklayan Kuzey Kore yönetimi halktan “sınır hattı boyunca bulunan bölgelere rüzgar, diğer iklim olayları ve balonlarla gelen yabancı şeylere dikkat etmesini” istedi.

Kuzey Koreli aktivistler Güney’den yıllardır, içlerinde broşürler ve insani yardımların bulunduğu balonlar uçuruyor.

Güney Kore’nin Koreliler arası ilişkileri yürüten birleşme bakanlığı, virüsün sınırdan gönderilen broşürlerle Kuzey’e girmesinin “mümkün olmadığını” bildirdi.

KCNA’ya göre, Nisan ayı başlarında doğudaki Kumgang ilçesinde “kışlaların ve yerleşim alanlarının etrafındaki bir tepede” tanımlanamayan materyallerle temas eden 18 yaşındaki bir asker ve 5 yaşındaki bir anaokulu öğrencisi semptomlar gösterdi ve daha sonra koronavirüs testi pozitif çıktı.

“Bilimsel olarak inanmak zor”

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Kuzey Kore Çalışmaları Üniversitesi Profesörü Yang Moo-jin, “Virüsün nesneler aracılığıyla yayılma olasılığının oldukça düşük olduğu göz önüne alındığında, Kuzey Kore’nin iddiasına bilimsel olarak inanmak zor” dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, insanların kirlenmiş yüzeyler veya nesnelerle temas yoluyla COVID-19 ile enfekte olma riskinin genellikle düşük olarak kabul edildiğini, ancak bunun mümkün olduğunu bildiriyor.

Kuzey Kore, COVID-19 dalgasının azalma belirtileri gösterdiğini iddia etse de uzmanlar hükümet kontrolündeki medya aracılığıyla açıklanan rakamlarda eksik raporlamadan şüpheleniyor.

Kuzey Kore bugün 4 bin 570 kişide daha ateş belirtileri görüldüğünü bildirirken, Nisan sonundan bu yana kaydedilen toplam ateşli hastası sayısının 4,7 milyon olduğunu açıkladı.

Pyongyang yönetimi, ülkedeki test kitlerinin eksikliği nedeniyle halkın COVID 19’a yakalanıp yakalanmadıklarını belirtmeden ateşli hastaların sayısını günlük olarak açıklıyor.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore’den “Yabancı Şeyler” İddiası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore’den “Yabancı Şeyler” İddiası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore’den “Yabancı Şeyler” İddiası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.