Kuzey Kore’den Son İki Haftada 7’inci Füze Denemesi

Kuzey Kore’den Son İki Haftada 7’inci Füze Denemesi

ABONE OL
02:27 - 09/10/2022 02:27
Kuzey Kore’den Son İki Haftada 7’inci Füze Denemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Japon yetkililer, Kuzey Kore’nin yerel saatle Pazar gününün ilk saatlerinde iki balistik füze daha fırlattığını bildirdi. 25 Eylül’den bu yana yedinci kez füze fırlatan Pyongyang’ın füze denemeleri hem Washington hem Tokyo’da geniş çaplı alarma neden oluyor.

Japonya Savunma Bakanı Toshiro Ino gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki füzenin de 100 km. irtifaya ve 350 km. menzile ulaştığını söyledi.

İlk füzenin yerel saatle 01.47, ikinci füzenin de bundan 6 dakika sonra ateşlendiği bilgisi verildi.

İno, füzelerin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü ve yetkililerin füzelerin türünü belirleme üzerinde çalıştığını, bunların denizaltıdan fırlatılan balistik füze olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini aktardı.

Nükleer silah sahibi Kuzey Kore geçen Salı günü, son 5 yıl içinde ilk kez Japonya üzerinden balistik füze fırlatmıştı ve bu şimdiye kadarki en uzun menzilli füze fırlatması olmuştu. Bölge sakinlerine sığınaklara saklanma çağrıları yapılmıştı.

Ino, Tokyo’nın Kuzey Kore’nin tekrar eden eylemlerine hoşgörü göstermeyeceğini vurguladı. Kuzey Kore bugünkü son denemeyle birlikte, 25 Eylül’den bu yana 7’inci kez füze fırlatmış oldu.

BM yaptırımlarına ragmen füze ve nükleer denemeler icra eden Kuzey Kore dün, füze denemelerinin ABD’nin doğrudan askeri tehditlerine karşı kendini savunma amaçlı olduğu, komşu ülke ve bölgelerin güvenliğine zarar vermediği açıklamasını yapmıştı.

ABD ve Güney Kore dün ortak deniz tatbikatı düzenlemiş, ondan bir gün önce de Seul Kuzey Kore’nin bir tatbikatına yanıt olarak savaş uçakları uçurmuştu.

ABD ayrıca dün Kuzey Kore’nin son füze denemeleri üzerine yeni yaptırımlar açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore’den Son İki Haftada 7’inci Füze Denemesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore’den Son İki Haftada 7’inci Füze Denemesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore’den Son İki Haftada 7’inci Füze Denemesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.