Kuzey Kore’den Başarılı Bir Füze Denemesi Daha

Kuzey Kore’den Başarılı Bir Füze Denemesi Daha

ABONE OL
15:02 - 13/09/2021 15:02
Kuzey Kore’den Başarılı Bir Füze Denemesi Daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kuzey Kore, uzun menzilli bir füze denemesi gerçekleştirdi. Uzmanlar, başarılı geçen denemede kullanılan füzenin nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor.

Denemesi yapılan füzenin bin 500 km yol katettikten sonra hedefi vurduğu ve ülkenin karasuları içerisine düştüğü ifade edildi. Denemeler haftasonu Cumartesi ve Pazar günlerinde yapıldı.

Söz konusu deneme, Kuzey Kore’nin 2019 yılında başarıya ulaşamayan görüşmelerin ardından ülkenin füze programında ilerleme sağladığını ortaya koyuyor. Eski Başkan Donald Trump’ın Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’la ülkenin nükleer ve balistik füze denemelerinin ve nükleer programının durdurulması amacıyla yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

Kuzey Kore, genelde, BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olmayan kısa menzilli füze denemeleri yapıyor. Ancak bu kez başarılı olan uzun menzilli füze denemesi uluslararası kamuoyunda kaygıların artmasına neden oldu.

ABD ordusunun Hint-Pasifik Bölgesi Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu denemenin dikkatle takip edildiği ve müttefik ülkelerle bilgi paylaşımında bulunulduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada, “Bu aktivite Kuzey Kore’nin askeri programını geliştirmeye devam ettiği ve komşularına ve uluslararası kamuoyuna yönelik tehdit olduğunu ortaya koymaktadır” denildi.

Son olarak Mart ayında da başarılı bir kısa menzilli füze denemesi yapan Kuzey Kore ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık görevini devralmasından birkaç saat sonra da yine bir füze denemesi yapmıştı.

Uzmanlar, Kuzey Kore’nin füze kapasitesinin kaygı verici bir düzeye ulaştığına dikkat çekiyor.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore’den Başarılı Bir Füze Denemesi Daha haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore’den Başarılı Bir Füze Denemesi Daha haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore’den Başarılı Bir Füze Denemesi Daha haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.