Kuzey Kore’de Ordu COVID-19 İçin Devrede

Kuzey Kore’de Ordu COVID-19 İçin Devrede

ABONE OL
11:26 - 16/05/2022 11:26
Kuzey Kore’de Ordu COVID-19 İçin Devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, COVID-19 salgınıyla mücadele için orduyu göreve çağırdı.

Corona virüsü salgının başlangıcından bu yana ülkesinde salgının yayılmadığını iddia eden Kim, Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, devlete ait ilaçların dağıtımı konusunda eczanelerin geç kaldığı uyarısında bulundu.

Devlet rezervlerindeki ilaçların eczanelere acilen dağıtılması ve eczanelerin de 24 saat açık olması kararı alınsa da Kim, bu kararın gereği gibi uygulanmadığını ifade etti.

Kim, ordunun tıbbi biriminin, başkent Pyongyang’da ilaç tedariğinin düzgün işlemesinde devreye girmesi talimatı verdi.

Diğer yandan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore’ye salgınla mücadelesi için aşı, ilaç, tıbbi ekipman ve sağlık personeli gönderebileceklerini söyledi.

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin şimdiye kadar kendilerinden salgınla ilgili herhangi bir yardım talep etmediğini de bildirdi.

Kuzey Kore salgınla mücadele ofisi yetkilileri, son 24 saatte 392 bin 920 kişide yüksek ateş görüldüğünü, 8 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylelikle Kuzey Kore’de yüksek ateş tespit edilen kişilerin sayısı 1,2 milyona, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 50’ye yükseldi.

Yüksek ateş belirtisi görülenlerden kaçına COVID-19 teşhisi konulduğuna dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Yaklaşık 26 milyon nüfusu olan Kuzey Kore’de, şimdiye kadar halkın COVID-19’a karşı aşılandığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kuzey Kore’de 12 Mayıs’ta ilk corona virüsü tespit edilmişti. Vaka sayısına ilişkin bilgi paylaşılmazken, vakaların Omicron’un “BA.2” olarak bilinen alt varyantı olduğu belirtilmişti.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore’de Ordu COVID-19 İçin Devrede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore’de Ordu COVID-19 İçin Devrede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore’de Ordu COVID-19 İçin Devrede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.