Kuzey Irak’ta 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra yurtiçi ve yurtdışında operasyonlar

Kuzey Irak’ta 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra yurtiçi ve yurtdışında operasyonlar

ABONE OL
23:32 - 25/12/2023 23:32
Kuzey Irak’ta 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra yurtiçi ve yurtdışında operasyonlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 26 Kürt militanı etkisiz hale getirdiğini bildirdi. Bakanlık açıklamasında, “Hava harekâtlarının sonucuna ilişkin hedef kıymetlendirme çalışmaları devam ediyor” denildi.

Cumartesi günü Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 12 Türk askerinin Irak’ın kuzeyinde PKK teröristleri tarafından öldürüldükleri kaydedilmiş, bunun üzerine Ankara, bölgede yoğun hava saldırıları ve operasyonlar düzenlemeye başlamıştı.

Bakanlık, Pazartesi günkü açıklamasında, ilk belirlemelere göre operasyonlarda en az 26 militanın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pazar günkü açıklamasında, Türkiye’nin sınırötesi operasyonlar yaptığı Kuzey Irak’ta 30 PKK militanının etkisiz hale getirildiğini söylemişti. Böylelikle haftasonundan bu yana yapılan operasyonlarda öldürülen militan sayısı 56’ya yükseldi.

Öte yandan Pazartesi günü güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre polis, Diyarbakır’da DEM Parti’nin düzenlediği “Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi”nde 52 kişiyi gözaltına aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “24.12.2023 günü DEM Parti tarafından ‘Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’ adı altında Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak “suç ve suçluyu övme”, “terör örgütü propagandası yapma” suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli #adlisoruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir” dedi.

DEM Parti’den yapılan açıklamadaysa gözaltıların siyasi çıkarların güdümünde olduğu kaydedildi ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmaları çağrısı yapıldı.

DEM Parti açıklamasında, “Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan yaptığı konuşmada Kürt sorununun demokratik çözümü ve acıların son bulması için her türlü sorumluluğu almaya ve fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu ısrarla ifade etmiştir. Buna karşın kongremiz karanlık çevrelerce hedef gösterilmiş, Adalet Bakanı’nın talimatı ile soruşturma başlatılmış ve iktidarın denetimindeki kolluk, genç arkadaşlarımıza saldırarak sokak ortasında işkence yapmıştır. En az 60 arkadaşımız işkence edilerek gözaltına alınmıştır. Gençlere yapılan işkenceyi en güçlü şekilde kınıyoruz. Kongremizi hedef gösteren ve arkadaşlarımıza işkence ederek gözaltına alan bu organize saldırının temel amacı, Kürt sorununa demokratik çözüm ve barış isteyenleri sindirmeye, korkutmaya yöneliktir” denildi.

Açıklamada, “Bizler yaşanan acılardan yüreği yanan herkesi iktidarın çatışmaları ve ölümleri körükleyen bu yaklaşımına karşı tavır almaya çağırıyoruz. Genç arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. İktidar şunu unutmamalı ki, biz bedeli ne olursa olsun bu ülkede barışın gerçekleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ölümlerin önüne geçeceğiz, mutlaka biz kazanacağız” ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Türk Silahlı Kuvvetleri karşıtı içerik paylaşımları yapılan 57 sosyal medya hesabına ilişkin soruşturma başlatıldığını, operasyon kapsamında dört kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, Ordumuz ve Askerlerimiz aleyhinde söylemlerde bulunarak hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G. isimli şüpheliler yakalandı ve adli makamlara sevk edildi. Emniyet ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarımızca; Kahraman Ordumuza, Askerimize dil uzatan, hakaret eden 57 hesap hakkında inceleme başlatıldı” dedi.

Yerlikaya, “nifak tohumları ekmeye çalışan, terörü öven, milli ve manevi değerlere hakaret edenlerin hukuk önünde hesap vermeye devam edeceği” mesajı verdi.

VOA tarafından geçilen Kuzey Irak’ta 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra yurtiçi ve yurtdışında operasyonlar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Irak’ta 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra yurtiçi ve yurtdışında operasyonlar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Irak’ta 12 askerin hayatını kaybetmesinden sonra yurtiçi ve yurtdışında operasyonlar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.