Kuzey Akım Boru Hattında Kraterler

Kuzey Akım Boru Hattında Kraterler

ABONE OL
19:48 - 02/11/2022 19:48
Kuzey Akım Boru Hattında Kraterler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya liderliğindeki Kuzey Akım 1 boru hattı projesinin İsviçreli yürütücü firması Nord Stream AG, boru hattının İsveç muhasır ekonomik bölgesinde kalan hat 1 kısmındaki zararla ilgili ön veri toplama sürecini tamamladığını ve “teknojenik kraterler” bulduğunu belirtti.

Açıklamada, bunların deniz yatağında 3-5 metre derinlikte ve birbirlerine yaklaşık 248 metre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

Baltık Denizi yatağında Rusya’dan Almanya’ya kadar uzanan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatları Eylül ayında tahrip olmuştu.

Avrupa, Kuzey Akım ağındaki üç boru hattında meydana gelen patlamaların nedenini soruşturuyor. İsveç ve Danimarka karasuları yakınındaki patlamalarda sabotaj şüphesi üzerinde duruluyor. Moskova ise sızıntının sorumluluğunu Batı’ya yüklüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada İngiliz donanma personelinin Kuzey Akım boru hattının borularını havaya uçurduğunu öne sürmüş, iddia Londra tarafından yalanlanmıştı.

İsveç ve Danimarka, Kuzey Akım 1 ve 2’de patlamalardan kaynaklanan dört sızıntı olduğu sonucuna varmış ancak bunlardan kimin sorumlu olduğuna dair açıklama yapmamıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg boru hattına verilen zararı “sabotaj” olarak değerlendirmişti.

Boruların kraterler arasındaki bölümünün tahrip olduğu belirtilen açıklamada boru parçalarının yayılma yarıçapının en az 250 metre olduğu belirtildi. Uzmanların verileri analiz etmeye devam ettiği kaydedildi.

Kuzey Akım boru hatları, Rusya’dan gelen doğalgazı Baltık Denizi’nden Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine taşıyor. Kuzey Akım-2 projesi, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra durduruldu.

AB, Ukrayna Savaşı nedeniyle ekonomik yaptırımlar uygulanan Rusya’yı doğalgazı Avrupa’ya şantaj yapmak için kullanmakla suçluyor. Moskova ise bunu reddediyor.

VOA tarafından geçilen Kuzey Akım Boru Hattında Kraterler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Akım Boru Hattında Kraterler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Akım Boru Hattında Kraterler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.