*** Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi

*** Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi

ABONE OL
16:18 - 07/04/2009 16:18
*** Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi

Bremen ve çevresindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) dernekleri tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi

Bremen’deki Kutlu Doğum Haftası programına, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Seyfi Bozkuş, DİTİB Genel Sekreteri ve Kuzey Almanya Bölge Başkanı Ali İhsan Ünlü, 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Mehmet Okuyan, Bremen eyalet meclisi üyesi Mustafa Güngör, Bremen ve çevresindeki DİTİB derneklerinin başkanları ve din görevlileri, Bremen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı yetkilileriyle Bremen ve çevresinden yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Stadhalle salonunda düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisiyle başlayan program, İstiklal Marşı’nın okunması ve Ankara Kocatepe Cami imamı İsmail Coşar tarafından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in Müslümanlardan her gün daha iyi, daha başarılı olmalarını istediğini belirterek, "Bizlerde Peygamberimizin tavsiyesine uyuyor, her gün daha iyiye doğru gidiyoruz. 230 dernekle 1984 yılında kurulan DİTİB’imiz bugün 900 derneği bünyesinde barındırıyor" dedi.

Okuyan da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle her yıl daha büyük bir coşku ve farklı etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "Etkinliklerimiz Peygamberimizi anmak değil, anlamak ve tanımaya yönelik programlar şeklini almaya başladı" diye konuştu.

İlahiler okunan program, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, sponsor ve katılımcılara plaket verilmesiyle sona erdi.

(A.A) Birol TAN – Hakkı AKDUMAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.