Kurum ve İmamoğlu arasında hastane polemiği nasıl başladı? Ne oldu?

Kurum ve İmamoğlu arasında hastane polemiği nasıl başladı? Ne oldu?

ABONE OL
20:22 - 15/03/2024 20:22
Kurum ve İmamoğlu arasında hastane polemiği nasıl başladı? Ne oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2005 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu kaynaklarıyla yapılan ve Sağlık Bakanlığı’na devredilen Kağıthane Devlet Hastanesi, 6 Şubat depremlerinden sonra İstanbul’da alınan önlemler kapsamında Seyrantepe’de bulunan Şişli Hamidiye Etfal Şehir Hastanesi’ne taşınarak boşaltıldı.

İBB tarafından sağlık ve yaşam kompleksi olarak yeniden projelendirilen bina tamamlanma aşamasında ancak Kağıthaneliler bölgede hastane ihtiyacı olduğu görüşünde. Bakanlığın boşaltmasıyla yeniden İBB’ye geçen bina iki İBB adayı arasında polemik konusu oldu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum Çarşamba günü Kağıthane mitinginde konuşurken ikindi namazından çıkan cami cemaatinden bir kişi Murat Kurum’a seslendi. Kurum’a “Hastanemizi istiyoruz” diye seslenen kişiye mitingi izleyen partililer ve Kağıthaneliler’den de destek geldi.

Murat Kurum, ekibine hastane konusunun ne olduğunu sordu. Bilgilendirme sonrası konuşmasına devam eden Kurum, “Büyükşehir mülkiyetinde hastanemiz varmış. Maalesef o hastane bugün hizmet vermiyor. İBB mülkiyetindeki hastanemizi Sağlık Bakanlığı’mızla birlikte Kağıthanemiz’e kavuşturacağız. Siz isteyin biz çalışır yaparız” dedi.

İmamoğlu süreci Kağıthane’de anlattı: “Bize bilgi vermeden çıkıp gitmişler”

Bugün Kağıthane’de konuşan İBB Başkanı ve aynı zamanda bu seçimde de CHP’nin başkan adayı Ekrem İmamoğlu ise, Murat Kurum’u aday olduğu kentteki hastanenin durumunu bilmemekle eleştirdi ve “Kurum bu durumu Kağıthane’ye gelirken yolda öğrenmiştir” dedi.

İBB Başkanı ayrıca hastaneyi boşaltan Sağlık Bakanlığı’nın belediyeyi bilgilendirmediğini savundu: “Bir yalan üzerinden Ekrem İmamoğlu’nu, mensubu bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalamak için yalan konuşuyorlar. Çıkarken haber bile vermemişler. Apar topar, bir haftasonu, kaçar gibi öbür hastaneye kaça kaça gitmişler. Ben gazeteden öğrendim. Arkadaşlarım aradı. İki gün sonra o binaya geldim. Terk edilmiş bir bina gibi. Bunlarda devlet görgüsü de yok.”

2005 yılında yapılan hastane deprem riski nedeniyle boşaltılmıştı

Kağıthane Devlet Hastanesi 2005 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmiş ve Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmişti.

Daha sonra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 6 Şubat depremlerinin ardından, 28 Şubat 2023 tarihinde depreme dayanıksız olduğu için boşaltılacağını duyurduğu Kağıthane Devlet Hastanesinin mülkiyeti yeniden İBB’ye geçti.

İmamoğlu Başkanlığı’ndaki İBB tarafından, 9 bin 366 metrekare alana 2.060.000,00 TL +KDV maliyetiyle yeniden proje edilen alan tamamlanma aşamasında.

Proje tamamlandığında binada Psikolojik Danışma Merkezi, Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, Bölgesel İstihdam Merkezi, Halk Süt, İBB Kadın, Çözüm Merkezi, Yuvamız İstanbul, İSMEK, Evde Sağlık Merkezi ve Kütüphane yer alacak.

VOA tarafından geçilen Kurum ve İmamoğlu arasında hastane polemiği nasıl başladı? Ne oldu? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kurum ve İmamoğlu arasında hastane polemiği nasıl başladı? Ne oldu? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kurum ve İmamoğlu arasında hastane polemiği nasıl başladı? Ne oldu? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.