“Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor”

“Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor”

ABONE OL
20:53 - 27/03/2024 20:53
“Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti dahil birçok partinin oylarının düşeceğini öne sürdü. Yapıcıoğlu, DEM Parti’yi, CHP ile bazı bölgelerde “kent uzlaşısı” adı altında ittifak yapmakla eleştirdi, “Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor” mesajı verdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Yapıcıoğlu, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

“DEM Parti’nin Kürt sorununu var eden CHP’ye angaje olmasını Kürtler hazmedemiyor”

DEM Parti, 2019’daki yerel seçimlerde birçok ilde HDP çatısı altında aday göstermeyerek CHP’li adaylara destek vermişti. Parti bu yılki seçimlerde ise kendi adaylarıyla seçime giriyor.

Ancak Yapıcıoğlu, DEM Parti’nin, bazı ilçelerden aday göstermeme ve meclis üyelikleri için kendi üyelerini CHP listelerinden gösterme gibi adımlarla hala CHP ile bir ittifak içerisinde olduğunu iddia etti.

Yerel seçimde birçok partinin oy oranında düşüş olacağını savunan Yapıcıoğlu, “kent uzlaşısı” adı altında CHP ile ittifak kurmakla suçladığı DEM Parti’nin de bu düşüşten etkileneceğini öne sürdü.

HÜDA PAR lideri, “Bizim sahadaki gözlemlerimize göre DEM Parti’nin de oylarında düşüş yaşanacaktır. Kürtler adına siyaset yaptığını söyleyenlerin, Kürt sorununu var eden CHP zihniyetiyle bu kadar sıkı fıkı olmasını, meseleden haberdar olan Kürtler hazmedemiyor. Kürtlerle ilgili 1920’lerde ve son dönemlerde yaşanan bazı sorunların CHP zihniyetinden kaynaklandığını bilmelerine rağmen ideolojik akrabalık dolayısıyla CHP’ye bu kadar angaje olmaları onların tabanı olan Kürtleri rahatsız ediyor. Bu rahatsızlık da sandığa yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar geçim sıkıntısı yaşıyor, emekli maaşı ancak kiraya yetiyor”

Basın toplantısında, Türkiye’de yaşanan ekonomik zorluklara da değinen Yapıcıoğlu, seçim sonrası kazanacakları belediyelerde bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “İnsanlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Evet, Türkiye zor günlerden geçiyor, 6 Şubat depremleriyle birlikte çok ciddi bir fatura çıktı ama bu faturanın neredeyse tamamı dar gelirli kesimlere kesilmemeli. Bütün bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerimiz bulunmakta. Projelerle kendilerini anlatan adaylarımızla halkımızın karşısına çıktık. Buradan halkımıza sesleniyorum; partilerde ve adaylarda umduğunuzu bulamadıysanız bu kez denenmemişi deneyin ve HÜDA PAR deyin, aradaki farkı göreceksiniz” diye konuştu.

Zekeriya Yapıcıoğlu başta Gaziantep olmak üzere tüm Türkiye’de adaylarının en yüksek oyu almak için yarıştıklarını sözlerine ekledi.

HÜDA PAR geçen yıl yapılan genel seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında sandığa gitmiş ve biri Gaziantep’ten olmak üzere 4 milletvekili çıkarmıştı.

VOA tarafından geçilen “Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kürtler CHP ile bu kadar sıkı fıkı olmayı hazmedemiyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.