Küresel Ekoturizm Pazarı 2035’te 829 Milyar Doları Aşacak

Küresel Ekoturizm Pazarı 2035’te 829 Milyar Doları Aşacak

ABONE OL
11:33 - 24/05/2024 11:33
Küresel Ekoturizm Pazarı 2035’te 829 Milyar Doları Aşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gezginler arasında çevre sorunlarına ilişkin farkındalığın artması, sürdürülebilir ve etik turizm uygulamalarına yönelik talepler yarattı. Çevresel etkisi düşük deneyimlere doğru hareketler de ekoturizm sektörünün genişlemesine yol açtı.

Turkiyeturizmansiklopedisi.com’un Allied Market Research’ün “Yaş Grubu ve Kuşakların Gezgin Türüne İlişkin Ekoturizm Pazarı 2024-2030” raporundan özetlediği bilgilere göre,  küresel ekoturizm pazarının boyutu geçen yıl 210,4 milyar dolar seviyesine ulaştı. Gelecek yıllara ilişkin olarak da 2024’ten 2035’e kadar yıllık ortalama yüzde 11’lik büyümelerle 2035 yılına kadar 829,8 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Ekoturizm pazarı, sürdürülebilir turizmin gençler arasındaki cazibesi, mobil uygulamalar, büyük veri analitiği ve yapay zekâ gibi faktörlerin turizm endüstrisinin gelişmesiyle birlikte evrilmesinden olumlu etkileniyor.  Yetersiz destek altyapısı pazarın genişlemesini zorlaştırıyor. Sürdürülebilirlik ekoturizm için pazarın büyümesini kısıtlayan uzun vadeli bir zorluktur. Ayrıca, kamu-özel sektör ortaklıklarının önümüzdeki yıllarda yeni fırsatlar sunması da bekleniyor.

Pazarda Öne Çıkan 8 Eğilim

1-   Farklı, kendine özgü destinasyonlar özellikle Y Kuşağı arasında ilgi görüyor.

2-   Mobil uygulamalar, büyük veri analitiği ve yapay zekâ, turizm endüstrisine paralel bir gelişim gösteriyor.

3-   Sosyal medyanın yükselişi seyahat sektörünü olumlu etkiliyor.

4-   Kamu-Özel Sektör ortaklığı destinasyonlar için kazançlı fırsatlar yaratacak. Yetersiz destek altyapısı pazarın genişlemesini zorlaştırıyor.

5-   Sürdürülebilirlik ekoturizm için uzun vadeli bir zorluk oluşturuyor.

6-   Turistler, yeni ve keşfedilmemiş destinasyonlardaki güvenlik endişeleri nedeniyle gruplar halinde seyahat etmeyi tercih ediyor.

7-   Grup halinde seyahat etmek, düşük bütçeli turistler aynı şeyi tercih etmeye zorluyor. Grup seyahati sorunsuz olduğu gibi, güvenlik hissi sağlayıp diğerlerine kıyasla çok daha ekonomiktir.

8-   Ortak ilgi ve deneyim, insanları çok hızlı bir şekilde birbirine bağlamaya yardımcı oluyor. (Köfteoğlu)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.