Küçükçekmece’deki AK Parti etkinliği sırasında silahlı saldırı: Bir kadın yaralandı

Küçükçekmece’deki AK Parti etkinliği sırasında silahlı saldırı: Bir kadın yaralandı

ABONE OL
20:56 - 10/02/2024 20:56
Küçükçekmece’deki AK Parti etkinliği sırasında silahlı saldırı: Bir kadın yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın katıldığı seçim programında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda bir kadın yaralandı. İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı saldırı ile ilgili soruşturma başlattı.

Yerlikaya: “Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya uzun namlulu silahın da kullanıldığı saldırıda bir kadının yaralandığını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum” dedi.

Erdoğan:”Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya platformu X üzerinden konuya ilişkin bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında “AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: “Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek”

Saldırıya tepki gösteren AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum, saldırıyı lanetledi.

X hesabından açıklama yapan Kurum, “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: “Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız”

Saldırı sonrası ilk bilgilendirmede can kaybı olduğu söyleniyordu. Bu ilk bilginin ardından paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu tür saldırılara karşı birlikte olma mesajı verdi.

İmamoğlu, “AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız” dedi.

VOA tarafından geçilen Küçükçekmece’deki AK Parti etkinliği sırasında silahlı saldırı: Bir kadın yaralandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Küçükçekmece’deki AK Parti etkinliği sırasında silahlı saldırı: Bir kadın yaralandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Küçükçekmece’deki AK Parti etkinliği sırasında silahlı saldırı: Bir kadın yaralandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.