Kripto para şirketi Binance’e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza

Kripto para şirketi Binance’e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza

ABONE OL
15:52 - 23/11/2023 15:52
Kripto para şirketi Binance’e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyanın en büyük kripto para borsası şirketi Binance ABD hükümetiyle varılan anlaşma kapsamında 4,3 milyar dolar ceza ödeyecek. Şirketin CEO’su Changpeng Zhao platform üzerinden kara para aklamayı engelleyemediğine yönelik suçlamayı kabul etti.

Zhao ABD’de yürürlükte olan yaptırım yasalarını ve kara para aklamanın önlenmesine yönelik yasaları ihlal etmekle ve aralarında Hamas, El Kaide ve IŞİD’in olduğu ABD’nin terör örgütü listesinde olan örgütlerle yapılan 100 binden fazla şüpheli işlemi bildirmemekle suçlanıyor.

Şirketle varılan anlaşmayı ABD Adalet Bakanı Merrick Garland ve Maliye Bakanı Janet Yellen açıkladı.

Şirketin CEO’su Zhao da şahsi olarak 50 milyon dolar ödeyecek. Anlaşma savcılar tarafından ABD tarihinde en büyük kurumsal ceza olarak niteleniyor.

Binance’in CEO’su Zhao yaptırım yasalarının ihlalini ve şüpheli işlemler için bildirim programlarını uygulamadığına yönelik suçlamaları kabul etti.

ABD’de federal yetkililer Zhao ve Binance’i uzun süredir soruşturuyordu ancak Zhao’nun CEO’luktan ayrılması ve suçunu kabul etmesinin ardından hapis cezasıyla karşı karşıya kalması, kripto para sektörünün güçlü isimleri ve Binance şirketi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Şirketle varılan anlaşma kripto para borsasının geleceğine ilişkin soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

100 binden fazla şüpheli işlem

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, Binance’in yasadışı uyuşturucu kaçakçılığından terörizme yasadışı aktörlerin 100 binden fazla şüpheli işlemini yaptığını; ancak Binance’in bu işlemlerle ilgili tek bir faaliyet raporu hazırlamadığını söyledi.

Amerikalı yetkililere göre şirket Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları ve El Kaide gibi örgütler dahil çeşitli gruplara uygulanan yaptırımları ihlal eden 1,5 milyon doları aşan miktarda kripto para birimiyle yapılan işleme izin verdiğini belirtti.

Gelişmelerin ardından yatırımcılar son 24 saat içinde Binance’ten 956 milyon dolar para çekti.

Eski CEO 18 ay hapis cezasıyla karşı karşıya

Binance’in görevden ayrılan CEO’su Zhao için savcıların ne kadar süre hapis cezası isteyeceği belirsiz.

Zhao mevcut federal kurallar kapsamında en fazla 18 ay hapis cezasıyla karşı karşıya. Ancak Reuters’a konuşan ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri bu sınırın üstünde hapis cezası talep etme haklarını saklı tuttuklarını belirtti.

VOA tarafından geçilen Kripto para şirketi Binance’e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kripto para şirketi Binance’e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kripto para şirketi Binance’e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.