***  Kreuzbergli gençler acısız boksu sevdi

*** Kreuzbergli gençler acısız boksu sevdi

ABONE OL
00:00 - 16/06/2019 00:00
***  Kreuzbergli gençler acısız boksu sevdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ACISIZ BOKS TUTTU

Cebrail Beyazgül’ün yarattığı boks projesi tuttu

cebrailb.jpgBerlin Brandenburg Türk Toplumu himayesinde hayata geçirilen “Fair Boxen“ projesi gençlerin ilgi odağı oldu. Ringlerde sayısız başarılara imza atmış 34 yaşındaki Erzurumlu Cebrail Beyazgül’ün gayretleriyle yepyeni bir disipline dönüşen acısız boksta, kızlarla erkekler birlikte eldiven giyiyor.

BOKS GENÇLERİ RAHATLATIYOR

Acısız boks projesine ilgi duyan değişik uluslardan  gençler, yumruklarını müzik eşliğinde konuşturuyor,  can yakmadan deşarj oluyorlar. Özellikle genç kızların büyük ilgi duyduğu kursların gençlerin kendilerine olan güvenlerini geliştirdiğini, cesaret verdiğini ve onları şiddetten uzak tuttuğunu dile getiren Cebrail Beyazgül, boks sporunun insanları birbirlerine yaklaştırıcı ve rahatlatıcı özelliğinden yararlandıklarını dile getirip şunları söyledi.

cebrailbeyazgulportre.jpg“KAFA GÖZ YARMAK YOK!”

“Biz spor yapıyoruz. Boks karşılaşmalarında gördüğümüz o bildik, kanlı görüntüler, birbirlerini öldüresiye döven insanlar, kırılmış çeneler, patlamış kaşlar yok, kardeşçe birbirlerine yumruklarını gösteren ama centilmence, yenmek ya da yenilmek düşüncesi olmadan spor yapan gençler var. Sporun özünde bulunan bu ruhu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz.” 

“AİLELERİ DE KAZANACAĞIZ!”

Projesini geliştirerek dört ayrı yerde kurslar verdiğini dile getiren Cebrail Beyazgül, “Fair Boxen” sporunu adeta bir dans gibi düşünmek gerektiğini ve aileleri de bu spor dalına kazanmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

“KAPIMIZ BÜTÜN GENÇLERE AÇIK!”

Öğrencileri Fatma, Nigar, Seda, Eonice, Abdulsamet ve Yusuf ile birlikte ha-ber.com objektifine poz veren Beyazgül, spora meraklı bütün gençlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Orhan Önaldı-ha-ber.com-berlin
cebrailza.jpg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.