Kraliçe’nin Naaşını Ziyaret İçin 8 Kilometrelik Kuyruk Oluştu

Kraliçe’nin Naaşını Ziyaret İçin 8 Kilometrelik Kuyruk Oluştu

ABONE OL
20:24 - 16/09/2022 20:24
Kraliçe’nin Naaşını Ziyaret İçin 8 Kilometrelik Kuyruk Oluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiliz Kraliçe II. Elizabeth’in Westminster Salonu’ndaki naaşını görmek isteyenlerin oluşturduğu kuyruk 8 kilometrelik bir alana yayıldı. Girişin yaklaşık 6 saat boyunca durdurulduğu belirtilirken, kuyrukta bekleme süresi 14 saate kadar ulaştı.

Kuyruğun, Westminster Salonu binasından, Londra’nın güneyindeki Southward Parkı’na kadar uzandığı gözlemlendi.

Sırada bekleyenler arasında sabah 04.00 ile 05.00 arasında gelmeye başlayanlar da var. Kimileri ise toplamda 24 saat beklediklerini söylüyor.

Cenaze töreni için hazırlıklar devam ederken, dört Birleşik Krallık ülkesine düzenlediği ziyaretlerin son turunda olan Kral III. Charles bugün Galler’den Londra’ya dönüyor.

Yarın Londra’da, Kraliçe II. Elizabeth’in 8 torununun da katılımıyla tabutun başında 15 dakikalık anma töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Kral III. Charles’ın, Prens William ve Prens Harry’den, Westminster Salonu’ndaki törene resmi üniformayla katılmalarını talep ettiği belirtiliyor.

“Çinli heyetin Westminster Salonu’na girişi engellendi”

Westminster Salonu’nda Kraliçe’nin tabutunu ziyaret etmek isteyen Çinli yetkililerden oluşan heyete giriş izni verilmediği haberleri gündemde.

İngiliz milletvekillerinin Çin’in Şincan’daki Uygurlar’a yönelik baskı politikalarını eleştirmelerinin ardından Çin 7 İngiliz milletvekiline yaptırım getirmişti. İngiltere de misilleme olarak son bir yıldır Çin’in İngiltere Büyükelçisi’nin meclis binasına girişine izin vermiyor.

Associated Press (AP) haber ajansına göre, Çin heyetinin Westminster Salonu’na girişinin engellendiği yönünde Amerikan haber kuruluşu Politico’da yer alan haberle ilgili sorulara İngiliz yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning ise Politico’da yayınlanan haberle ilgili bilgisi olmadığını belirterek, İngiltere hükümetinin “misafirleri ağırlama konusunda diplomatik protokollere” uyması gerektiğini savundu.

Diğer taraftan, Pazartesi günü Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek cenaze törenine Çinli bir heyetin de katılması bekleniyor. Westminster Salonu, İngiltere meclisi binaları arasında ancak kilise kampüsün dışında kalıyor.

VOA tarafından geçilen Kraliçe’nin Naaşını Ziyaret İçin 8 Kilometrelik Kuyruk Oluştu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe’nin Naaşını Ziyaret İçin 8 Kilometrelik Kuyruk Oluştu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe’nin Naaşını Ziyaret İçin 8 Kilometrelik Kuyruk Oluştu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.