Kraliçe’nin Cenazesine Kimler Davetli?

Kraliçe’nin Cenazesine Kimler Davetli?

ABONE OL
11:00 - 14/09/2022 11:00
Kraliçe’nin Cenazesine Kimler Davetli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in resmi cenaze töreninin gelecek hafta Pazartesi günü yapılması beklenirken, törene aralarında Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu yaklaşık 500 devlet ve hükümet başkanı çağrıldı.

Törene davet edilmeyenler arasında ise Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Belarus ve Myanmar liderleri bulunuyor.

Geçen hafta 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth için 19 Eylül Pazartesi günü resmi cenaze töreni düzenlenecek.

Başkent Londra’da parlamentonun yanında bulunan ve 2 bin 200 kişi kapasiteli Westminster Kilisesi’nde yapılacak törene katılmaları için yaklaşık 500 devlet ve hükümet başkanına geçen haftasonu davetiye gönderildi.

Biden otobüse binmeyecek

Avrupa’daki kraliyet ailelerinin mensupları ve Kraliçe ile kan bağı olan kraliyet aileleri üyeleri törene katılacak. Belçika, İspanya, Norveç, İsveç ve Danimarka kraliyet ailelerinin üyelerinin törende hazır bulunmaları bekleniyor.

Bu arada Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın cenaze törenine katılacağını açıkladı. Ancak İngiliz basını Biden çiftinin diğer ülkelerin liderleri gibi otobüsle değil, özel zırhlı aracıyla Londra içinde seyahat edeceğini bildirdi.

Amerikan delegasyonunun çok kalabalık olmaması için eski ABD Başkanlarının törene katılması öngörülmüyor. Ancak İngiliz basını, Obama çiftinin “özel davetiye” aldığı bilgisine yer veriyor.

Milletler Topluluğu ülkelerinden Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada Başbakanlarının yanı sıra, Bangladeş ve Hindistan Başbakanları ile Sri Lanka Cumhurbaşkanının da törende yer alması öngörülüyor.

İran Büyükelçi düzeyinde temsil edilecek

İrlanda Başbakanı Michael Martin, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de tören için davetiye alan ve katılımlarını onaylayan liderler arasında bulunuyor.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-Yeol ve Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonora’nın yanı sıra, Japonya İmparatoru Naruhito ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da törene katılmaları bekleniyor.

İngiliz basını törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da davet edildiğini bildirdi.

Basın ayrıca, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in törene katılıp katılmayacağının belli olmadığını, İran’ın ise törende büyükelçi düzeyinde temsil edileceğini aktardı.

Törende Rusya, Belarus ve Myanmar yok

Kraliçe’nin cenaze törenine Rusya, Belarus ve Myanmar’dan herhangi bir yetkili ise davetli değil.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana İngiltere-Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerde sıkıntılar yaşanıyor. Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in sözcüsü geçen hafta “Putin’in cenazeye katılmayı düşünmediğini” söylemişti.

Putin’in müttefiki Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile geçen yılki askeri darbeden bu yana İngiltere’nin diplomatik ilişkilerinin bulunmadığı Myanmar’dan da herhangi bir yetkili cenaze törenine davet edilmedi.

Bu arada, Kral 3. Charles’ın cenaze töreninden önceki akşam Buckingham Sarayı’nda tüm yabancı devlet adamları için bir resepsiyon vermesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Kraliçe’nin Cenazesine Kimler Davetli? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe’nin Cenazesine Kimler Davetli? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe’nin Cenazesine Kimler Davetli? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.