Kraliçe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Kraliçe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

ABONE OL
09:55 - 19/09/2022 09:55
Kraliçe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth’e veda ederken, bugünkü resmi cenaze töreni dolayısıyla başkent Londra’da hayat durma noktasına geldi.

Londra’da parlamentonun hemen yanındaki Westminster Kilisesi’nde yapılacak tören için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenliği sağlamak için polislere, askerler de destek veriyor.

Birleşik Krallık genelinden gelen yüzbinlerce insan Londra sokaklarını doldurmaya başladı.

Ülke genelinde resmi tatil ilan edilirken, okullar, işletmeler ve mağazaların çoğu kapatıldı.

2 bin kişi kapasiteli Westminster Kilisesindeki tören için yaklaşık 500 devlet ve hükümet başkanı davet edildi.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi dün törene katılmak için Londra’ya gelirken, Türkiye’yi ise törende Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

TSİ 13’te başlayacak törene Kraliyet ailesi mensupları ve Prens William’ın iki büyük çocuğu 9 yaşındaki Prens George ile 7 yaşındaki Prenses Charlotte’ın da katılması bekleniyor.

Tören öncesi Kral Charles yaptığı açıklamada, “Son 10 gün içinde, bu ülkeden ve dünyanın dört bir yanından aldığımız çok sayıda taziye ve destek mesajı beni ve eşimi derinden etkiledi” dedi.

Törenin ardından Kraliçe’nin naaşı Hyde Park yakınındaki Wellington Arch’a, ardından ise son aile töreni için Windsor’a götürülecek.

İngiltere kraliyet tahtında 70 yıl bulunan 96 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth 8 Eylül’de İskoçya’da hayatını kaybetmişti. Kraliçenin ölüm haberinin ardından naaşı İskoçya’dan Londra’ya getirilmiş ve insanlar günlerce son kez saygılarını sunmak için sırada bekledi.

Kraliçe tahtta bulunduğu süre boyunca ilki Winston Churchill ve sonuncusu Liz Truss olmak üzere toplam 15 İngiltere Başbakanı gördü.

VOA tarafından geçilen Kraliçe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe Son Yolculuğuna Uğurlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.