Kraliçe II. Elizabeth’in Naaşı Yarın Londra’ya Götürülecek

Kraliçe II. Elizabeth’in Naaşı Yarın Londra’ya Götürülecek

ABONE OL
22:42 - 12/09/2022 22:42
Kraliçe II. Elizabeth’in Naaşı Yarın Londra’ya Götürülecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in naaşı, bugün İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da Royal Mile olarak bilinen rota üzerinden kortej eşliğinde taşınarak St. Giles Katedrali’ne götürüldü. Kaldırımlarda toplanan binlerce kişi, kortejin geçişini izledi ve Kraliçe’ye saygılarını sundu. Kraliçe II. Elizabeth’in meşe ağacından yapılmış, İskoç bayrağı örtülü tabutunun üzerinde beyaz çiçekler yer aldı.

Kral III. Charles ve Kraliyet Ailesi’nin diğer üyeleriyle siyasi liderler, Kraliçe II. Elizabeth’e şükran ayinine katıldı.

Kraliçe II. Elizabeth’in naaşı, yarın Londra’ya götürülmeden önce bu gece St. Giles Katedrali’nde kalacak.

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi, Balmoral Kalesi’nden Kraliyet Ailesi’nin İskoçya’daki resmi ikametgahı olan Holyroodhouse Sarayı’na dün ulaştı.

Holyroodhouse Sarayı’ndan kilt giymiş İskoç askerleri tarafından alınan cenaze, gaydalar eşliğinde cenaze aracına kondu ve kısa bir mesafede bulunan St. Giles Katedrali’ne götürüldü.

Cenaze arabasının ilerlemeye başlaması üzerine Edinburgh Kalesi’nden top atışı yapıldı ve kortej tarihi sokakta ilerlerken, dakika başı tek el top atıldı. Kalabalık içinde bir kişinin Prens Andrew’a laf atması dışında kalabalığa sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Şeref kıtası

Kral III. Charles ve beraberindeki kardeşleri Anne, Andrew ve Edward, cenaze arabasının arkasında ağır adımlarla ilerledi. Şeref kıtasını Kraliyet’in İskoçya’daki korumaları olan Royal Company of Archers oluşturdu.

Ayin sırasında İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, Eski Ahit’ten bir bölüm okudu. Folk şarkıcısı Karen Matheson, Keltçe dini bir parça seslendirdi.

‘Demokrasimiz’ vurgusu

Kral III. Charles, bugün ayrıca Londra’da Westminster Hall’da İngiliz parlamentosunun her iki kanadının üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.

Parlamentoyu, “demokrasimizin yaşayan ve nefes alan enstrümanı” olarak tanımlayan Kral III. Charles, parlamentonun bağımsızlığını korumak için annesinin izinden gideceğini söyledi.

Kral III. Charles, Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası’na hitap ettiği konuşmasında, “Majesteleri, çok genç yaşta kendisini ülke hizmetine, halkına ve ülkemizin özünde yatan anayasal hükümetin değerli ilkelerine adadı. Bu yemini eşsiz bir sadakatle yerine getirdi. Tanrı’nın yardımı ve sizin tavsiyelerinizle ben de bu görevi sadakatle izlemeye kararlıyım” dedi.

İngiltere’yle birlikte Avustralya, Kanada, Jamaika, Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine’nin de aralarında bulunduğu 14 ülkenin kralı olan Charles, çevreden gençlerin sorunlarına birçok konuda görüşlerini açıkça dile getirmesiyle biliniyor.

Ancak Charles, kral olduktan sonra, monarşinin siyasi meselelerden uzak durması geleneğini sürdürmek için tarzını yumuşatacağına dair sinyaller verdi.

Büyük kalabalık bekleniyor

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi yarın havayoluyla Londra’ya götürülecek. Cenaze, Westminster Hall’da, cenaze töreninin yapılacağı 19 Eylül’e kadar katafalka kaldırılacak.

Halk, Londra’da 19 Eylül sabah 6:30’a kadar 24 saat boyunca Kraliçe II. Elizabeth’in naaşının önünden geçiş yaparak saygılarını sunabilecek.

Kraliçe’nin katafalka kaldırılan naaşını ziyaret etmek isteyenlerin uzun saatler, hatta büyük olasılıkla gece boyunca sırada beklemek zorunda kalabilecekleri bildirildi.

Binlerce kişi, İngiltere genelindeki Kraliyet saraylarının önünde toplanarak çiçek bıraktı. Buckingham Sarayı yakınındaki Green Park’ta sıralanan buketlerin parkı çevrelediği görülüyor.

VOA tarafından geçilen Kraliçe II. Elizabeth’in Naaşı Yarın Londra’ya Götürülecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kraliçe II. Elizabeth’in Naaşı Yarın Londra’ya Götürülecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kraliçe II. Elizabeth’in Naaşı Yarın Londra’ya Götürülecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.