KPSS Çalıntı Soru Tartışmasıyla İptal Edildi

KPSS Çalıntı Soru Tartışmasıyla İptal Edildi

ABONE OL
17:03 - 04/08/2022 17:03
KPSS Çalıntı Soru Tartışmasıyla İptal Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni atadığı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS), soruların çalıntı olduğu iddiası nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Türkiye’de kamu personeli alımında temel kriter olan ve farklı görev alanları için farklı konularda ayrı oturumlar halinde yapılan KPPS’nin 31 Temmuz Pazar günkü oturumu “çalıntı sorular” tartışmasına yol açtı.

Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri alanındaki KPSS oturumundaki soruların, sınav öncesinde bazı adaylara verildiği iddiasıyla kamuoyu ve muhalefetteki tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürece müdahale etti. Erdoğan, KPSS tartışmasında üçüncü günün (2 Ağustos gecesi) sonunda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden aldı.

Resmi Gazete’de dün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınan Aygün yerine bugün Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ÖSYM Başkanı olarak atandı.

Yeni ÖSYM Başkanı Ersoy, bugün görevindeki ilk açıklamasıyla Erdoğan’ın talimatıyla 31 Temmuz’da yapılan KPPS’nin iptal edildiğini duyurdu.

Ersoy, “6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM’nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz” açıklaması yaptı.

VOA tarafından geçilen KPSS Çalıntı Soru Tartışmasıyla İptal Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. KPSS Çalıntı Soru Tartışmasıyla İptal Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan KPSS Çalıntı Soru Tartışmasıyla İptal Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.