KPSS Adayları İptal Kararı Hakkında Ne Düşünüyor?

KPSS Adayları İptal Kararı Hakkında Ne Düşünüyor?

ABONE OL
20:23 - 05/08/2022 20:23
KPSS Adayları İptal Kararı Hakkında Ne Düşünüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırılması iddiaları sonrasında 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumları iptal edildi.

Peki KPSS adayları iptal kararını nasıl karşıladı? Yaşanan süreci VOA Türkçe’ye değerlendiren adaylar, sınava güvenlerinin kalmadığını ve psikolojilerinin yeni bir sınavı kaldıramayacağını ifade etti.

Bu yıl ilk kez KPSS’ye giren Kübra Aydoğan, “Bu süreçte bizi en çok yoran şey bu bekleme süreciydi. Bu süreçte yapabilecek miyim, olacak mı gibi çok fazla şey için strese giriyoruz, kaygılanıyoruz. Bir de böyle bir şey ile karşılaşmak çok yıkıcı oldu. Bu durum kaygımızı daha da çok arttıracak. Bu durum kendime olan güvenimi de bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine dair olan güvenimi de sarstı” şeklinde konuştu.

Psikoloji bölümü mezunu Ömer Poyraz, iptal kararından psikolojik olarak etkilendiğini söyleyerek, “Ben devletin sistemine sırtımı yaslıyorsam, onlara güvenip bir sınava giriyorsam. Onlar da bu güvenceyi sağlamak zorundalar. Bu şekilde durumlarla karşılaşmak hiç hoş değil. Sınav psikolojisi kolay bir şey de değil. O yüzden burada yapılanların sorumsuzluk olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sınav tekrarının adayların özgüvenlerini olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyen Ozan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanlar bu sınava o kadar zaman harcıyorlar, o kadar strese dayalı şeyler yapıyorlar. Her şeylerinden ödün veriyorlar. Yani bunun iptal edilmesi, gerçekten büyük bir hakka girmek, başka hiçbir şey değil. Şimdi o stresin iki katı yeniden başlayacak. Gerçekten çalışarak girdiğine inanan insanlar bile bu sefer özgüvenli bir şekilde sınava giremeyecek.”

Kardeşinin KPSS sınavına girdiğini kaydeden Mehmet Aslan, “Gençlerin devlete, hükümete ÖSYM’ye, milli eğitime olan güveni çöktü. Çünkü ortada bir haksızlık oldu, ÖSYM Başkanı görevden alındı. Yani yeni bir sınav bile olsa milletin o şevki kırıldı. Her halükarda yine torpil olacak, yine sorular başka yerden sızdırılacak” dedi.

KPSS sınavına ikinci defa girdiğini ifade eden Kağan Karaca, “İnsanların psikolojini bu altüst şu anda. Zaten sorular sürekli çalınıyor. Sürekli böyle olaylar var. Şimdi bunun iptal edilmesi insanlara çok büyük etki ediyor. Ben düşünemiyorum KPSS’ye giren insanların psikolojisini. Tekrar nasıl girecekler. Herkes seneye bırakmaya çalışacak. Çünkü bu sene kimse ikinci bir sınavı kaldıramaz” şeklinde konuştu.

Türkçe öğretmenliği mezunu Metin Akkara, “Mülakata güvenmiyorum. Sınava girip kazandığım halde mülakatta eleniyorum. Ben ve arkadaşlarım gece gündüz çalışıyoruz. Sınav sorularını bilinçli mi yaydılar bilinçsiz mi yaydılar, bu tartışılır. Acaba tekrar sınava girsem nasıl olacak? İyi geçecek mi, geçmeyecek mi, aklımda bin tane soru var” dedi.

VOA tarafından geçilen KPSS Adayları İptal Kararı Hakkında Ne Düşünüyor? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. KPSS Adayları İptal Kararı Hakkında Ne Düşünüyor? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan KPSS Adayları İptal Kararı Hakkında Ne Düşünüyor? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.