Kötü hava koşulları Türkiye’de yaşamı olumsuz etkiliyor

Kötü hava koşulları Türkiye’de yaşamı olumsuz etkiliyor

ABONE OL
17:12 - 26/11/2023 17:12
Kötü hava koşulları Türkiye’de yaşamı olumsuz etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin önemli bir bölümünde yağışlar, kuvvetli rüzgar etkili oluyor.

Meteorolojinin turuncu kodla uyardığı Antalya’da dalgalar yat limanını yuttu. Bir tur, iki balıkçı teknesi battı.

Yat Limanı ve Konyaaltı sahili fırtına ve dalgaların etkisiyle olumsuz etkilenirken, balıkçı tekneleri ağır hasar gördü. Şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi. Sakarya Caddesi trafiğe kapatıldı, Düden Çayı taştı, Kundu Çayı’nda balıkçı teknesi battı. Kepez ilçesi, Gıyaseddin Keyhüsrev Kavşağı alt geçidi yağışla birlikte suyla doldu.

Edirne’de yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kentte yer yer kar yağışı da etkili oluyor.

Ankara’da fırtınanın etkisiyle ağaçlar devrildi. Sinop’ta fırtına etkisiyle elektrik direkleri devrildi yangın çıktı. Bir kadın içinde bulunduğu ambarın çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Artvin, Ardahan yolunda heyelan meydana geldi.

İzmir, kıyı şeritleri sular altında kalmış bir güne uyandı. Çok sayıda işletme hasar gördü. Kıyı şeridindeki esnaf temizlik çalışmalarını sürdürürken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer X platformundan yaptığı açıklamada, “Eskiden sadece televizyon ekranlarımızdan izlediğimiz uzak diyarlardaki iklim değişikliği sonuçları kapımıza geldi dayandı. İzmir, küresel olarak iklim değişikliklerindeki belirsizliklerden en fazla etkilenen kıyı kentlerinden biri oldu” ifadelerini kullandı.

Bazı kentlerde kuvvetli rüzgar nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Uyarı yapılan kentlerde sağanak yağmur, sert rüzgar ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

İstanbul’da da durum pek farklı değil. İstanbul Valiliği, etkili olacak rüzgarın yer yer fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.

Ege’de Gemi battı

Mısır’dan İstanbul’a yük taşıyan ve 14 mürettebatı olan gemi Ege’de Midilli açıklarında battı.

Yunan sahil güvenliği, tuz taşıyan bir kargo gemisinin Pazar günü Yunanistan’ın Midilli adası açıklarında battığını ve 14 kişilik mürettebatından biri hariç hepsinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Mısır’dan İstanbul’a yük taşıyan ve 14 mürettebatı olan gemi Ege’de Midilli açıklarında battı

Açıklamada Comoros bandıralı “Raptor” adlı geminin Mısır’daki El Dekheila Limanı’ndan ayrıldığı ve Pazar günü erken saatlerde mekanik bir arıza bildirip imdat çağrısı yaptığında İstanbul’a gitmekte olduğu belirtildi.

Mürettebatın sekizi Mısırlı, geri kalanı ise Suriye ve Hindistan vatandaşı. Sahil güvenlik birimleri helikopterle şu ana kadar 14 mürettebattan sadece bir kişiyi kurtarabildi.

Karadeniz’de batan gemi mürettebatını arama çalışmalarına ara verildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım’da etkili olan fırtınada batan Kafkametler isimli kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatına ulaşmak için sürdürülen çalışmalar, olumsuz hava koşulları nedeniyle durduruldu.

Geminin batmasının üstünden geçen sekiz günde şu ana kadar beş mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı.

VOA tarafından geçilen Kötü hava koşulları Türkiye’de yaşamı olumsuz etkiliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kötü hava koşulları Türkiye’de yaşamı olumsuz etkiliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kötü hava koşulları Türkiye’de yaşamı olumsuz etkiliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.