„Korona günlerinde faydalı projeler “

„Korona günlerinde faydalı projeler “

ABONE OL
23:24 - 30/03/2020 23:24
„Korona günlerinde faydalı projeler “
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Herkesin neredeyse eve kapandığı, tüm Sivil Toplum Kuruluşların (STK) faaliyetlerini durdurduğu bir dönemde Essen ve çevresinde faaliyet gösteren Ruhr Veliler Birliği sıra dışı ve yaratıcı fikirler üreterek ve bu fikirleri uygulayarak farkındalık yarattı.

Malum Corona sebebiyle insanların sosyal ilişkilerinin koptuğu bir dönemde sosyal dayanışmayı ayakta tutmak çok önemlidir. Ruhr Veliler Birliği şu zor Corona günlerinde çocuklarımız ve velilerimize moral olması açısından “Sosyal Sorumluluk” diye adlandırılmış olan değişik projelerini tüm Almanya çapına uygulamaya açmıştır ve bunları kendi çevresinde uygulamak isteyen STK ‘lara da yardımcı olacaklarını bildirmişlerdir.

Peki nedir bu „Sosyal Sorumluluk “projeleri?

RESİM VE ŞİİR, ÖYKÜ, MASAL YARIŞMASI

Konusu „Şefkat, Merhamet ve Birlikte Yaşamak “ve 3 değişik kategoride olacak:

  1. Resim yarışması (3.ile 6. sınıflar arası)
  2. Yazı (şiir, öykü, masal) yarışması (3. ile 6. sınıflar arası)
  3. Yazı (şiir, öykü, masal) yarışması (13 ile 21 yaş arası)

Koşullar: Resim: A4 veya A3 kâğıdı kullanabilirsiniz. Tüm yağlı boya, sulu boya, renkli kalem, kara kalem çalışmaları değerlendirmeye alınacak.

Yazılar (Türkçe): Şiir, öykü, hikâye, masal türünden tüm yazısal çalışmalar (4 A4 sayfayı geçmemek üzere) değerlendirmeye alınacak.

Eserlerin arka tarafına: isim/soyisim/sınıf/yaş/email/telefon yazın ve öyle teslim edin

Değerlendirme: Katılımcıların yaş grupları dikkate alınarak derneğin belirleyeceği öğretmenlerden ve diğer meslek gruplarından oluşan bir ekip tarafından değerlendirilip 1., 2. 3. 4. ler seçilecek.

Ödüller: Dereceye giren tüm katılımcılara derecelerine göre hediye çekleri ve para verilecek. Artı tarihi henüz kesin olmamakla birlikte bir okuma akşamı düzenlenecek ve orada dereceye giren eserler okunacak ve resimler sergilenecek.

Teslimat: Eserler en geç okullar açıldıktan bir hafta sonra öğretmeninize veya doğrudan Ruhr Veliler Birliği’ne teslim edilecek. Bunun için E-posta ([email protected]) yazarak bilgi alabilirsiniz.

HER HAFTA BİR ATASÖZÜ

Bu proje kapsamında bir atasözü veya deyim belirlenecek ve her Pazar duyurusu yapılacak. Çocuklar (6-13 yaş arası) bu atasözü/deyim ile ilgili bir çizim yapacaklar ve bunun fotoğrafını çekerek veya (tercihen) tarama yapıp Ruhr Veliler Birliğinin Email adresine ([email protected]) yollanacak. Resimler Cuma saat 18:00 kadar elimize ulaşması gerekiyor. Toplanan resimler Cumartesi günü Ruhr Veliler Birliği’ne ait sayfalara (Mobiles Elternsemınar, Mobiles, Ruhr Veliler Birliği, Eğitim-Kültür-Sanat) ve Ali Sak’ın Facebook sayfalarına yüklenecek. Buralarda 5 gün içinde en çok beğeni alan resim ödüllendirilecek. Uygulama okullar açılana kadar devam edecek.

Bu haftaki (30.3-3.4.2020) deyim: “Aç Ayı Oynamaz”

MASAL SAATİ

Ruhr Veliler Birliği günlük olarak Facebook üzerinden canlı “Masal Saati” uygulamasına geçmiştir. Her gün Almanya saati ile saat 19:00 da öğretmen ve velilerimiz canlı olarak masal ve hikâye okuyacaklar. Canlı yayın Ruhr Veliler Birliği’nin “Mobiles Elternsemınar” beğeni sayfasından herkese açık yapılacak. Siz de çocuklarınızla canlı masal dinlemeye evet diyorsanız sayfamızı beğenin ve paylaşımları oradan takip edin.

DERS MATERYALİ PAYLAŞIMI

Ruhr Veliler Birliği üyeleri veya dostları arasından öğretmenler ders materyalleri hazırlanıp isteyen kişilere email veya sosyal medya aracılığı ile ulaştırılmaktadır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.