Kongre Üyesi Cummings Hayatını Kaybetti

Kongre Üyesi Cummings Hayatını Kaybetti

ABONE OL
15:32 - 17/10/2019 15:32
Kongre Üyesi Cummings Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Maryland’den Temsilciler Meclisi üyesi aynı zamanda Temsilciler Meclisi Gözetim ve Reform Komisyonu Başkanı Elijah Cummings 68 yaşında hayatını kaybetti.

Cummings’in başkanlık ettiği komisyon Başkan Donald Trump’ın azil soruşturmasını yürüten en önemli komisyon.

Cummings’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Kongre üyesinin Perşembe 02:45’de John Hopkins hastanesinde uzun süredir devam eden sağlık sorunlarının komplikasyonları sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıntılı bilginin ilerleyen saatlerde verileceği de belirtildi.

Cummings Kongre’ye ilk kez 1996 yılında seçilmişti.

Cummings, 2018’deki seçimlerde Demokratlar’ın Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesiyle Ocak ayından bu yana da komisyon başkanlığı yapıyordu.

CBS’in haberine göre Cummings daha önce kalp ve diz konusunda tedavi almıştı.

Demokrat Cummings her iki parti üyeleri tarafından da sevilen bir isim olarak biliniyor.

Çiftçi aileden hukuk fakültesine

18 Ocak 1951’de doğan Cummings, hukuk eğitimi aldıktan sonra 1983 yılında girdiği ve ilk siyah başkanı olduğu Maryland Eyaleti Delegeler Meclisi’nin en güçlü seslerinden biri oldu.

İşlediği toprağın parasını yetiştirdiği ürünlerle ödeyen siyah çiftçi bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Cummings, Temsilciler Meclisi’nin en etkin üyelerinden biriydi. Cummings’in temsil ettiği, nüfusunun çoğunluğunu siyahların oluşturduğu Baltimore ve civarındaki seçim bölgesi, aynı zamanda varlıklı banliyöleri de kapsıyordu.

Trump hakkında açılan soruşturmaları yürütmüştü

Cummings, Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu’nun başkanı olarak Başkan Trump hakkında birkaç soruşturma yürütmüştü. Bunların arasında Trump’ın aile fertlerinin Beyaz Saray’da görev yapmasına ilişkin soruşturma da vardı.

Trump, aleyhinde açılan bu soruşturma karşısında Cummings’e, temsil ettiği seçim bölgesi olan Baltimore’u ”farelerin ve kemirgenlerin istila ettiği bir. pislik yuvası” olarak tanımlamış, ”tek bir insan bile orada yaşamak istemez’ demişti.

Cummings ise bu sözlere hükümet yetkilerinin ”nefret ve kışkırtıcı nitelikli yorumlar yapmaktan” uzak durması gerektiğini söyleyerek yanıt vermiş, bunun ülkeyi böleceğini ve dikkatlerin, beyaz ırkçılık ve toplu silahlı katliamlar gibi gerçek meselelere odaklanmasını engelleyeceğini kaydetmişti.

Siyasette uzun bir kariyer

Cummings’in siyasi kariyeri, Maryland eyaletinde başladı. Maryland Eyaleti Delegeler Meclisi’nde hızla yükselmeye başlayan Cummings, 1996 yılında siyah haklarını savunan NAACP örgütünün başına geçmek için Kongre’deki görevinden ayrılan Kweisi Mfume’den boşalan koltuğu doldurmak için yapılan özel seçimle birlikte Temsilciler Meclisi’ne girdi.

2016’da Temsilciler Meclisi Bingazi Komisyonu’ndaki kıdemli Demokrat Parti üyesi olan Cummings, komisyonu ”Hillary Clinton kampanyasına zarar vermek için vergi mükelleflerinin parasıyla oluşturulan bir çaba” olarak nitelemişti.

Cummings, Barack Obama’nın 2008’deki Demokrat Parti başkan adaylığını ilk safhalardan itibaren destekleyen bir siyasetçiydi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.