Kongre Baskınına Karışan Gruplara Bir Dava Daha

Kongre Baskınına Karışan Gruplara Bir Dava Daha

ABONE OL
13:27 - 15/12/2021 13:27
Kongre Baskınına Karışan Gruplara Bir Dava Daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkent Washington Başsavcılığı 6 Ocak Kongre baskınında kente fiziki ve maddi hasar verdikleri gerekçesiyle aşırı sağcı gruplar Proud Boys (Gururlu Çocuklar) ve Oath Keepers’a (Yemin Muhafızları) dava açtı.

Washington Başsavcısı Karl Racine gazetecilere yaptığı açıklamada sanıkların kenti ve sakinlerini etkileyen fiziki ve maddi tahribata yol açtığını ve bu nedenle sanıklardan ağır maddi tazminat talep edileceğini söyledi.

Salı günü basın toplantısı düzenleyen başsavcı, “Niyetimiz şiddete başvuran bu grupları, bu nefret gruplarının hesap vermelerini sağlamak ve hasar tazminatının her bir kuruşunu almak“ diye konuştu.

Başkent Washington başsavcılığı açtığı davada, Kongre binasının saldırıya karşı savunulması amacıyla güvenlik güçlerinin konuşlandırılmasının maliyetini tazmin etmeyi amaçlıyor.

Böylece 6 Ocak Kongre saldırısının yıldönümü yaklaşırken bir hukuki cephe daha açılmış oldu.

Trump yanlılarının Kongre binasına girdiği olayda beş kişi ölmüş, 6 Ocak günü Kongre binasında olan dört polis memuru intihar etmişti.

Washington başsavcılığı yetkilileri davanın, başka aşırılık yanlısı gruplara karşı da bir uyarı niteliği taşımasını umduklarını belirtiyor.

VOA tarafından geçilen Kongre Baskınına Karışan Gruplara Bir Dava Daha haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kongre Baskınına Karışan Gruplara Bir Dava Daha haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kongre Baskınına Karışan Gruplara Bir Dava Daha haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.