*** Köhler, CDU partisini eleştirdi

*** Köhler, CDU partisini eleştirdi

ABONE OL
16:45 - 28/12/2008 16:45
*** Köhler, CDU partisini eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Köhler, CDU partisini eleştirdi

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Anayasa’ya Federal Almanya Cumhuriyeti’nin resmi dilinin Almanca olduğu şeklindeki ibarenin konulmasını istemesini dolaylı yolla eleştirdi

Köhler, ”Bild am Sonntag” gazetesine verdiği röportajda, ”CDU, Stuttgart’taki parti kurultayında Almanca’nın Anayasa’ya konulmasını kararlaştırdı. Bu doğru bir istek mi?” şeklindeki bir soruya karşılık, ”Almanca ulus için çok önemli. Ancak diyorum ki, bazen yapmamak, yapmaktan daha etkili olur” dedi. AB’de resmi belgelerin Almanca olmayışını veya daha geç sunulmasını da eleştiren Köhler, Almanca’nın AB’de ülkenin gücüne göre kullanılmasından yana olduğunu belirtti.
    

Köhler, bir soru üzerine de, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile zaman zaman görüştüklerini ifade ederek, Merkel’in Uckermark’taki tatil evinde de buluştuklarını ve Merkel’in burada yemek yaptığını anlattı. Merkel’in bazen balık bazen de sarma yaptığını ifade eden Köhler, ”O kadar lezzetli ki, her seferinde çok fazla yiyorum. Birlikte doğanın tadını çıkarırız. Bir defasında yüzmek istedik. Bunun için birkaç çiti geçmek zorunda kaldık. Bu bir maceraydı” diye konuştu.
    

”Eşiniz ve siz bu kadar yıl sonra yeni aşık olmuş gibi görünmeyi nasıl başarıyorsunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık Köhler, ”Warnemünde kentinde biri, ‘Nasıl eşinizle bu denli iyi geçiniyorsunuz’ diye sordu. Ben de ona, çünkü onu seviyorum. Gelecek yıl evliliğimizin 40. yılı dolacak. Bunu ben tanrının bize verdiği bir armağan olarak görüyorum. Bazen de kendi kendime, ‘Sen buna ne şekilde katkıda bulundun?’ diye de soruyorum” dedi.
    

Torunuyla yılda sadece 3 veya 4 kez birlikte olabildiğini ifade eden Köhler, torununun ileride ‘Büyük babam Almanya’daki insanlar için en iyisini yapmaya çalıştı’ demesini istediğini belirtti. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.