KKTC Kültür Ataşesinden Merkel ‘e mektup

KKTC Kültür Ataşesinden Merkel ‘e mektup

ABONE OL
17:23 - 26/09/2020 17:23
KKTC Kültür Ataşesinden Merkel ‘e mektup
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Turgay Hilmi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den yardım istedi.

Almanya’da Nürnberg yakınlarındaki Neumarkt şehrinde yaşayan, Kuzey Kıbrıs’ın Dostları Derneği Başkanı ve KKTC Kültür Ataşesi Hilmi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e   bir mektup yazdı

Merkel’in AB Dönem Başkanı olarak (Rum) Kıbrıs Cumhuriyeti üzerine etki ederek, iki taraf arasında yürürlükte olan sınır geçişlerine yönelik rejime saygı gösterilmesini ve turistlerin yıldırılmasına yönelik tutumun sonlandırılmasını talep etti.

OLUMSUZ TUTUM ZİRVE YAPTI

Hilmi ,mektubunda, ( Güney Kıbrıs`ın ) GKRY’nin adanın Kuzeyinde yaşayan topluma yönelik olumsuz tutumunun son günlerde zirve yaptığını belirtti. Hilmi, AB Vatandaşlarının ada üzerindeki hareket özgürlüğünün kısıtlanmasından ve sınır geçişlerinden imtina edilmesi yönünde uyarıda bulunularak adanın kuzeyine yönelik turistik ambargo uygulanıyor olmasından yakındı.

UYARI YAPILDI

Tüm turistler, Kıbrıs Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen bir epostayla Kuzeye geçiş yapmamaları, aksi halde yasaları çiğnemiş olacakları ve doğabilecek sonuçlardan kendilerinin sorumlu olacağı hususunda uyarılıyor.

40 YILDIR DOSTANE BAĞLAR VAR

Turgay Hilmi, gönderilen bu yazının Corona salgınıyla açıklanmasının mümkün olmadığını, zira sınırların iki toplumun geçişlerine açık olduğunu kaydetti. Kuzey Kıbrıs’ın Dostları Derneği 40 yılı aşkın bir süreden bu yana gerek kültürel faaliyetler ve konserler gerekse öğrenci temasları aracılığıyla Kuzey Kıbrıs ile Almanya arasındaki dostane bağı canlı tutmayı hedefliyor. Güney Kıbrıs’ın yasadışı bir bölgenin ziyaret edildiği ve yasaya aykırı davranıldığını işaret eden kaygı uyandırıcı bilgilendirmelerine karşın, geçmiş yıllarda birçok Alman vatandaşı, iki taraf arasındaki serbest geçişlerden istifade ederek misafirperver bir toplumla tanışma fırsatı buldu.

Hilmi Şansölye Merkel’e muhatap mektubunda, “Almanya’nın yakın tarihi nedeniyle ülkesi bölünmüş olan bir halkın neler çektiğini ve tek taraflı seyahat engellemelerinin barışçıl bir yakınlaşma getirmediğini çok iyi anladığını” ifade etti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.