Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım

Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım

ABONE OL
17:10 - 18/03/2023 17:10
Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’nın Kızılderili kabilelerinden Muwekma Ohlone üyeleri, depremin ağır hasara yol açtığı Adıyaman’a yardım eli uzattı. Kabile Başkanı Charlene Nijmeh, bir TIR dolusu yardımla kente gelerek depremzedelerle buluştu.

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman’a çok uzaklardan yardım eli uzandı. Amerika’nın San Francisco Körfez Bölgesi’nde yaşayan Muwekma Ohlone Kızılderili Kabilesi, Adıyaman’daki depremzedeler için seferber oldu. Kabile üyelerinden toplanan paralarla alınan bir TIR dolusu yardım kente ulaştırıldı. Kabile başkanı Charlene Nijmeh’in eşlik ettiği TIR, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın önüne geldi.

Yardım malzemeleri Nijmeh tarafından burada toplanan depremzedelere dağıtıldı. Onlarca kişi, içinde giyim ve kuru gıda malzemeleri bulunan yardım paketlerinden aldı. Aynı zamanda Yeşil Eğitim Vakfı’nın Kurucusu olan Nijmeh, yardım kampanyasından önce yaptığı yazılı açıklamada, depremin etkilerinin uzun vadeli olacağını söyledi. Uluslararası toplumu yardım için teşvik edeceklerini ifade eden Nijmeh, “Yeşil Eğitim Vakfı ve Muwekma Ohlone Kabilesi olarak bizler, Türk halkının bu krizi atlatmasına yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapıyor ve tüm küresel toplumu bu krizi hafifletmek için bir araya gelmeye teşvik ediyoruz” dedi.

“Savaş sonrası gibi”

Yardımları dağıttıktan sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Nijmeh, savaş sonrası gibi bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Daha önce tekstil sektörüyle ticaret yapmak için kente geldiğini ifade eden Nijmeh, “Sanki burada savaş olmuş ve savaş sonrası gibi bir durum var. Kendimi buraya bağlı hissediyorum çünkü burada iş yapan biriyim. İnsanlarla konuşuyorum. Hissettiğim duygular yoğun. İnsanların yaşadıklarını hissedebiliyorum. Felaketten dolayı çok üzgünüm. Döndüğümde yardımların sürmesi için çalışacağım” diye konuştu.

Adıyaman’ın ayağa kalkması lazım

Yardım dağıtımına eşlik eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket ise yardımseverleri kente yardım etmeye çağırdı. VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Bereket, kentin ayağa kalkması gerektiğini ifade ederek, “Uluslararası yardımseverleri Adıyaman’a bekliyoruz. Sadece gıda yardımı değil sosyal, kültürel ve diğer alanlarda da yardımları görmek istiyoruz. Bu şehrin acilen ayağa kalkması lazım. Dünyanın Adıyaman’a vefa borcu var çünkü önemli bir şehir ve kültür mirası bir şehir” şeklinde konuştu.

Nijmeh, yardımları dağıttıktan sonra kentin değişik bölgelerindeki deprem çadırlarını ziyaret ederek, depremzedelerle biraraya geldi. Nijmeh, Amerika’ya döndükten sonra diğer deprem bölgeleri için de yadım toplayacağını söyledi.

VOA tarafından geçilen Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.