Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor

ABONE OL
15:30 - 09/10/2020 15:30
Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Seçim sonrası olayların yatışmadığı Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yeni bir kabine oluşturulması halinde kendisinin istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı. Ceenbekov, ülkede olayların başlangıcıyla birlikte bir darbe girişimi olduğunu söylemişti.

Yerel haber kaynaklarına göre seçimlerde başbakanlık için yarışan iki aday Omurbek Babanov ve Tilek Toktogaziyev, ülkedeki siyasi krizin çözümlenmesi için birlikte çalışabileceklerini açıkladılar. Ülkedeki 4 siyasi partinin de olası bir oluşuma destek vereceği belirtiliyor.

Ancak bir diğer aday Sadir Zaparov ve seçime giren ve sonuçları kabul etmediğini açıklayan diğer 6 partinin tavrı henüz net değil.

Kırgızistan’da Pazar günü yapılan genel seçime 11 parti katılmış ve Cumhurbaşkanı Ceenbekov’a yakın iki siyasi parti seçimi yüksek oy oranlarıyla kazanmıştı. Ancak diğer partilerin seçimde oyların satıldığını ve hile yapıldığını ilan etmesi üzerine ülkede sokaklar karıştı. Batılı gözlemciler de seçimlere hile karıştığı yönünde ciddi kanıtlar bulunduğunu belirtiyorlar.

6,5 milyon nüfusu bulunan Kırgızistan, Çin’le komşu ve ülke içerisinde bir Rus hava üssü bulunuyor. Ülkede ayrıca Kanada merkezli bir firmanın büyük bir maden işletmesi de bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.