“Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez”

“Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez”

ABONE OL
23:23 - 30/12/2023 23:23
“Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Finali’nin, Atatürk’lü formalara izin verilmemesi sonrası iptal edilmesinin yankıları sürüyor.

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir” yazdığı yorumu AK Parti’de bazı çevrelerin tepkisini çeken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşım yapan iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ali Yerlikaya: “Başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir”

İlk paylaşımında, “GEREĞİ YAPILDI-3 Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provakasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı iki saat sonra bir başka kişinin daha gözaltına alındığını ifade etti.

Ali Yerlikaya, “Gereği yapıldı-4: Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs “Halkı Kim Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan Samsun’da gözaltına alınmıştır. Halkımız arasında nifak tohumları eken, başka halklara hakaret eden, milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılayanlar bir bir adalete teslim edilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan henüz Suudi Arabistan’da yaşanan skandal geceyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Mehmet Uçum TFF ve kulüp yönetimlerini eleştirdi: “Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez”

Ancak Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise yaşananlardan TFF ile Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimlerini sorumlu tuttu.

Uçum, “Hiç kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez. Başlangıçtan itibaren sürecin asli kusurlusu olanlar, üstelik olaylardan sonraki ortak açıklamalarında ev sahibi ülkeye teşekkür edip sonrada ev sahibi ülkenin protokolün dışında kalan konulardaki negatif tutumlarına dayanarak kahramanlık gösterisi yapamaz. Bu çerçevede hukuk içinde en doğru tedbirlerin alınması en uygun çözümlerin hayata geçmesi beklenir. Tabi bu olayı ulusal kimliğimizi ve milli değerlerimizi kullanarak Türkiye’ye karşı hep yapılan kara propagandanın malzemesi haline getirmeye kalkışan dış ve iç odaklar ve Türkiye düşmanı alçaklar hiç hevese kapılmasınlar. Türkiye’ye en ufak bir zarar veremezler” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, yaşanan aksaklıkların “asıl sorumlusu” olarak ilan ettiği TFF ile kulüp yönetimlerinin özeleştiriden, görevden çekilmeye kadar kusurlarının gereğini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Perinçek: “Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı”

Türkiye’deki laik, cumhuriyetçi ve demokrat kesimler kulüplerin Atatürk formalarına izin verilmemesi sonrası sahaya çıkmayarak ülkeye dönmelerine alkış tutarken 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası AK Parti karşıtı politikaları terk ederek hükümete destek veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul’un sarı lacivertli ve sarı kırmızılı kulüplerini emperyalist ülkelere alet olmakla itham etti.

Perinçek, “Türk takımlarına Suudi Arabistan’da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi.
Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya’ya veya Fransa’ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran’la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler? Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye’de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan’da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var.
Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular” dedi.

Suudi Arabistanlı yetkililer sözleşmede yer almadığı gerekçesiyle Galatasaray’ın “Ne mutlu Türküm diyene” Fenerbahçe’nin ise “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartları ile sahaya çıkma taleplerine izin vermemişti.

VOA tarafından geçilen “Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kimse kendi kusurundan kahramanlık devşiremez” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.