Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a Taziye Ziyareti

Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a Taziye Ziyareti

ABONE OL
10:07 - 13/10/2022 10:07
Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a Taziye Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin dördüncü gününde, üçüncü durağı Washington’taki temaslarını sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu bu kapsamda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın çalıştığı Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu burada 1982 yılından bu yana gazetede görev yapan yazı işleri müdür yardımcısı Pulitzer ödüllü gazeteci David Hoffman ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, paylaştığı Twitter mesajında, “Cemal Kaşıkçı, Washington Post’un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile, yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı” diye yazdı.

CHP lideri mesajına, “Türkiye’de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan’a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki, hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı” diye devam etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye’de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı’nın hatırasının önünde, bunun sözünü bir kez daha veriyorum” ifadesini kullandı.

ABD ziyareti kapsamında temaslarını sosyal medya üzerinden değerlendiren Kılıçdaroğlu ilk kez bu ziyareti hem Türkçe hem de İngilizce mesajlarla paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki adresi Şimdi Arap Dünyası İçin Demokrasi (Democracy for The Arab World Now) (DAWN) adlı düşünce kuruluşu oldu.

DAWN, 2018 yılında Cemal kaşıkçı tarafından kurulmuştu. Kılıçdaroğlu bugünkü temasları kapsamında American Purpose Dergisi yöneticileriyle de görüşecek.

Kemal Kılıçdaroğlu yarın da Alman Marshall Fonu’nu ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu Washington ziyaretinin ikinci gününe Amerikan İlerleme Merkezi (Center for American Progress) adlı düşünce kuruluşunu ziyaret ederek başlamıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yarın ayrıca daha önce Amerikan siyasetine atılmış bazı Türk kökenli Amerikalı siyasetçilerle de görüşmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu yarın akşam temaslarını tamamlayarak Washington’dan ayrılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu en son 2013 yılında Washington’u ziyaret etmişti.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a Taziye Ziyareti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a Taziye Ziyareti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a Taziye Ziyareti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.