Kılıçdaroğlu’ndan Helalleşmeden Sonra Kucaklaşma Çıkışı

Kılıçdaroğlu’ndan Helalleşmeden Sonra Kucaklaşma Çıkışı

ABONE OL
21:12 - 25/07/2022 21:12
Kılıçdaroğlu’ndan Helalleşmeden Sonra Kucaklaşma Çıkışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhuriyet Halk Partisi, ‘‘Milletin Sesi’’ mitinglerinin üçüncüsünü Mersin ve İstanbul’dan sonra Balıkesir’de yaptı. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez kendinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitap ettiği gibi ‘‘Bay Kemal’’ diye bahsetti.

CHP lideri, ‘‘Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim, Bay Kemal sıradan bir olay değil. Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin ve adaletli olacaksın.

Seçimden sonra bir yıl içinde, bu ülkede yurt sorunu kalmayacak. Bir yıl içinde bitireceğiz. 20 yılda yapamadılar. Bay Kemal olmak kolay değil, söz verdin mi yapacaksın, tuttuğunu koparacaksın. Türkiye zengin bir ülke. Acımasızca iktidar sahipleri tarafından soyulan bir ülkeyiz. Soygunu bitireceğiz. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Beş yerden maaş alma devrini bitireceğiz. Bay Kemal’in felsefesi iktidar olduğunda halka hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmesidir’’ dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘‘Uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağız; bu düzeni değiştireceğiz’’

‘‘Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir’de’’ pankartıyla karşılanan Kılıçdaroğlu konuşmasında gelecek yıl yapılacak seçimlere dair vaatlerinden bir bölümünü miting sırasında dile getirdi.

CHP Genel Başkanı, ‘‘Bugün Lozan Antlaşması’nın yıldönümü. Lozan’ın yıldönümünü ‘bayram’ ilan edeceğiz. Bu teklifi TBMM Genel Kurulu’na getirirken kimlerin vatansever olduğunu hep beraber göreceğiz. Kuvâ-yi Milliye’nin başkenti Balıkesir’e İstiklal Madalyası vermek lazım. Kimler Balıkesir’in yanında onu da göreceğiz. Rüşvet alan büyükelçilere de hesap soracağız. Uyuşturucu baronları onlarla mücadele edeceğiz. Uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağız. Bu düzeni değiştireceğiz. Rahmetli Ecevit’in dediği gibi; ‘Ne ezilen, ne ezen insanca hakça bir düzen’ getireceğiz. Her iki bayramda, bayram ikramiyesi olarak asgari ücret vereceğiz’’ dedi.

‘‘Artık Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Çerkez diye bir ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı’’

Geçtiğimiz yıl yaptığı ‘‘helalleşme’’ çıkışı çok tartışılan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de ‘‘kucaklaşma’’ kavramını ortaya attı.

CHP lideri, ‘‘Son yüz yılda büyük acılar çektik. Başbakanlar, bakanlar idam edildi. Gencecik insanlarımız idam sehpalarında hayatlarını kaybetti. Bir sağdan bir soldan olsun dediler, gencecik evlatlarımızı astılar. Onlarla helalleşmek zorundayız, artık kucaklaşma zamanı. Artık beraber olma zamanı. Artık Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Çerkez diye bir ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı. Beraber olacağız. CHP olarak iki kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun vatanına ve bayrağına saygısız olan herkes benim başımın üstünde yeri vardır’’ dedi.

‘‘Afganları İran’a iade edeceğiz, Suriyeli kardeşlerimizi memleketlerine göndereceğiz’’

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin son dönemde çok tartışılan konularından Suriyeli ve Afgan göçmenler ile ilgili net mesajlar verdi.

CHP lideri, ‘‘Mülteci kardeşlerimiz, Suriyeli kardeşlerimiz, Afganlı kardeşlerimiz. Afganlar Türkiye’ye uzun yol aşarak İran’dan geliyorlar. Bunları İran’a iade edeceğiz. Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Önce oturup Suriye yönetimi ile anlaşacağız. Ulusal ve uluslararası teminatları alacağız. Okullarını, yollarını yapacağız. İş istihdamı sağlayacağız. Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamaları için ellerimizden ne geliyorsa yapacağız.

Eğilmeyen, bükülmeyen bir dış politikaya ihtiyacımız var. Şahsileştirilmeyen bir dış politikaya ihtiyacımız var. Yaptıkları bazı özel görüşmelerde Dışişleri Bakanlığı’ndan kimseyi almıyorlar. Neden almıyorsun? Sen gidip özel görüşme yapamazsın, yakınlarını oraya taşıyamazsın. Oğlunu devlet protokolünde tutamazsın’’ diye konuştu.

Çiftçi Esma Ay: ‘‘Herkesin çocuğu işsiz, mazot alamaz hale geldik’’

Miting öncesi yaşadıkları sorunları anlatmak için bazı Balıkesirliler sahneye çıktı. Üretici pazarında esnaflık yapan Balyalı Esma Ay, çiftçi olarak mazot alamadıkları hale geldiklerini söyledi.

Ay, ‘‘Bundan 20 sene önce hayvanımızın yemini, kendi unumuzu fabrikamıza ekinimizi koyardık. Bizim köyümüz 40 hane. Hepimiz çiftçilik yaparız. Biz iki gün harman alırdık. Ekinimizi çıkarırdık. Ondan sonra hayvanlarımızın yemini, unumuzu. Artanını satardık. Ama şimdi biz mazotumuzu alamaz hale geldik. Ben şimdi çiftçilik yapıyorum. Bahçe zerzevatı satıyorum. Sabahleyin kalktım mı benim eşim değneği alıyor, motorda ne kadar mazot var diye bakıyor. ‘Acaba bizi mazot nereye kadar götürür’ diye. Bakın şöyle dört parmaksa iyi, bugün pazar yerine varacağız, malımız zebil olmayacak diye. Zerzavat satarak kızımı üniversite okuttum ama iş yok. Bütün anne ve babalar benim durumumda. Herkesin çocuğu işsiz’’ dedi.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu’ndan Helalleşmeden Sonra Kucaklaşma Çıkışı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu’ndan Helalleşmeden Sonra Kucaklaşma Çıkışı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu’ndan Helalleşmeden Sonra Kucaklaşma Çıkışı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.