Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Aç Kalan Yok’ Tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Aç Kalan Yok’ Tepkisi

ABONE OL
13:06 - 29/05/2022 13:06
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Aç Kalan Yok’ Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Van’da düzenlenen ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün söylediği, “aç falan yok’ sözlerine tepki gösterdi. Sarayda yaşayanların açlığı bilmemesinin doğal olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, SADAT’a bir kez daha tepkisini dile getirdi.

200’ü aşkın belediye başkanının katılımıyla düzenlenen çalıştay için Van’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştay öncesi elektriği kesik olan Atalay ailesini ziyaret etti. Kendisine medya üzerinden çağrı yapan ailenin İpekyolu ilçesindeki evine giden Kılıçdaroğlu, aile üyeleriyle bir süre görüştü.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmayı hatırlattı. Erdoğan’ın “Birileri çıkıp aç kaldık diyor, ya vicdansızlık yapma, ne aç kalması, aç kalan falan yok” sözlerine tepki göstererek, “Bu memlekette ‘açlık yok’ diyenler gelip görsünler” dedi.

Erdoğan’ı gerçeklikten kopmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, “Sarayda açlık yok, ben bunu gayet iyi biliyorum zaten, sarayda herkesin bir eli yağda bir eli balda. Gel kardeşim sen Türkiye’nin gerçeğiyle karşılaşmak istiyorsan önce gel, bu insanlarla otur bakayım, bu evlere bir gir bakayım, bu insanlarla bir konuş bakayım, çocukları bir kucağına al bakayım, bu çocukların derdi ne bir dinle bakayım. Oturuyorsun, hayattan kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun. Söylediklerimiz onun için ağır geliyor ve içine sindiremiyor, her türlü hakareti yapıyor, ne yaparsa yapsın Türkiye’nin gerçeği bu. Bu gerçeği bütün dünyanın bilmesini isterim” dedi.

Ziyaretin ardından Çalıştayın yapıldığı salona geçen Kılıçdaroğlu burada belediye başkanlarına hitap etti. Sözlerinin başında bölgede yerel yönetimlerle ilgili ciddi bir sorunlar olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, kayyum atamasından ciddi rahatsızlık duyulduğunu söyledi. Kayyum uygulamasına karşı olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kayyum uygulamalarına son verilip, seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gidebilecekleri konusundaki taahhüdümüz var” diye konuştu.

“Erdoğan’a ‘açlık yok’ tepkisi’

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında da, Erdoğan’ın ‘açlık yok’ sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan’ın sarayında yaşayanların aç olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Dün, ‘Vicdansızlık yapmayın, aç kalan falan yok’ demiş, Erdoğan. Hayatımda Türkiye gerçeklerinden bu kadar kopuk hiç kimseyi görmedim. Gerçi söylediği doğru, saraya baktığınızda hiç kimse aç değil, hepsinin keyfi iyi. Bir değil beş yerden maaş alıyorlar. Durumları da çok iyi. Ama sahaya inip vatandaşı görmüyorlar” şeklinde konuştu.

Asgari ücret ve açlık sınırını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetenlerin gerçeklikten kopuk olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Açlığın ne olduğunu bilmiyorlar. Bizde bir söz vardır, ‘Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin’ derler. Asgari ücret 4253 TL, Türk-İş’in yayınladığı açlık sınırı 6017 TL. Açlık sınırını belirleyen ben değilim. Türk-İş belirliyor. Yeni de belirlemiyor. Yıllardır yapıyor. Açlık sınırının 6017 TL, asgari ücretin de 4253 TL olduğu bir ortamda, ‘Vicdansızlık etmeyin, Türkiye’de kimse aç değildir’ sözünün ne kadar havada kaldığı ve Türkiye gerçekliğinden ne kadar kopuk bir anlayışla Türkiye’nin yönetildiğini görüyoruz” dedi.

SADAT’a tepki

Geçen hafta SADAT’a düzenlediği ziyaret tartışma yaratan Kılıçdaroğlu’nun gündeminde bu ziyaret de vardı. SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür’ün, sosyal medya hesabından “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” şeklinde paylaşımını hatırlatan Kılıçdaroğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “ SADAT ve benzeri kuruluşlar, onlardan birisi şöyle bir ifade kullanmış; ‘Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz. Yani demokrasiye inanmıyoruz, kimse sandıkta galip gelirse ben izin verirsem iktidar olabilir’ diyor. Senin boyunu, posunu görmek isterim ben, sen bu lafı ediyorsan arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin, güveneceğin birisi varsa onu da açık ve net söyleyeyim bu ülkede Kuvay-ı Milliyeciler vardır, bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Ne derlerse desinler. SADAT’ın önüne gittiğimde korkundan içeri kaçtılar. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar, bizim adımız CHP, biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Biz öyle avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Bizi tanımıyorlar, korkutacaklarını sanıyorlar, sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz.”

Karanlık odakların üstüne gideceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı ve mevkiisi ne olursa olsun her karanlık odağın üzerine gitmek bizim görevimizdir. Bir devlet nasıl çalışır? Bir devlette karanlık odaklarla nasıl mücadele edilir, eğer bir iktidar karanlık odakları arkasına destek olarak alıyorsa ülkeyi sağlıklı yönetemez onun da çok iyi bilinmesi lazım “dedi.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Aç Kalan Yok’ Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Aç Kalan Yok’ Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Aç Kalan Yok’ Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.