DOLAR

32,5437

-0.02%
EURO

34,9011

0.03%
ALTIN(gr)

2.428,22

-0,06%
BİST 100

9722.09

-0,06%
Kılıçdaroğlu ve Soyer’den İzmir’de Hükümete Mesaj

Kılıçdaroğlu ve Soyer’den İzmir’de Hükümete Mesaj

ABONE OL
23:09 - 14/02/2022 23:09
Kılıçdaroğlu ve Soyer’den İzmir’de Hükümete Mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olarak nitelenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla gerçekleştirilecek olan Buca Metrosu’nun temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları, parti milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Etkinlikte Millet İttifakı’nın üyesi olan İYİ Parti ve Saadet Partisi milletvekilleri ve il başkanları da yer aldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli’nin aralarında yer aldığı İzmir iş dünyası temsilcileri de törendeydi.

İzmirliler’in yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar “Yola çıktık, ilk istasyon iktidar”, “Covid-19’a yenilmedik, elektrik faturalarına yenildik”, “Saraya değil metroya yatırım”, “Ev kira ama metro bizim” yazılı dövizler taşıdı. Törende sık sık “Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, “Hükümet istifa”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Alanda kurulan dev sahnede arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak Buca Metrosu tanıtıldı.

“Elektrik zamlarını geri al”

Alkış ve sloganlar eşliğinde sahneye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin güzel gençleri, sakın geleceğinizi yurt dışında aramayın. Bu ülkenin güzel gençleri, size yaşanabilir bir Türkiye’yi bırakacağız. Yaşanacak bir Türkiye’yi, huzurlu bir Türkiye’yi beraber, Millet İttifakı’yla birlikte yapacağız ve ayağa kaldıracağız” sözleriyle konuşmasına başladı.

CHP’li belediye başkanlarının bütün baskılara ve engellemelere rağmen görevlerini gerçekleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “(Belediye başkanları) Ankara’ya bir mesaj gönderdiler. Buradan ben de göndereyim bir mesaj. Yakında bakanlar kurulunu toplayacaksın. Elektrik zamlarını geri al. Yüzde 127 zam yakışmıyor. Bize yakışmıyor, Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Sarayında oturacaksın. Her şey bedava olacak, elektriğin bedava, kira ödemeyeceksin, yol parası ödemeyeceksin, yemek parası ödemeyeceksin, hiçbir şey ödemeyeceksin vatandaşa gelince yüzde 127 zam” dedi.

Bu sözlerinin ardından “hükümet istifa” sloganı atan kalabalığa Kılıçdaroğlu, “Ortada hükümet yok ki istifa etsin. Bir kişi var. Eskiden vardı hükümet” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu’ndan Millet İttifakı iktidarı vurgusu

“84 milyonun kucaklaştığı güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceklerini” kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede adaletin olmadığını biliyorum. Bu ülkede binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini biliyorum. Bu ülkede büyük kaynakların beşli çetelere tahsis edildiğini biliyorum. Bu ülkede milyonlarca gencin işsiz olduğunu biliyorum. Bu ülkede evlerde huzurun olmadığını, geçinmenin çok zor olduğunu biliyorum ama bütün bunlara rağmen diyorum ki moralinizi bozmayın, sandık gelecek ve göndereceğiz onları. Demokrasi içinde göndereceğiz” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın iktidarında hep beraber halk için çalışacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Birleşe birleşe kazanacağız. Güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Kavga etmeden, beraber düşünerek, sorunları masaya yatırarak ve sorunlara akılcı çözümler getirerek beraber Türkiye’yi inşa edeceğiz. Gençler sizler tweet attığınızda korkmayın. Millet İttifakının iktidarında korkmayacaksınız. Sabah gelip polis evinizi basmayacak. Millet İttifakının iktidarında, hep beraber iktidar olduğumuzda halk için çalışacağız, gençlerimiz için çalışacağız, kadınlar için çalışacağız. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Ve bir şey daha getireceğiz. Halktan topladığımız her kuruşun hesabını halka vereceğiz. Halkına hesap vermeye bir anlayışı reddediyoruz, beraber reddedeceğiz” dedi.

“Karamsarlığa kapılmayın” çağrısı yapan CHP lideri, “Bunlar gelirse şöyle olur bunlar gelirse böyle olur. Ne derlerse desinler. İnançla ve kararlılıkla adımımızı atacak ve hedefimize ulaşacağız. Hedef iktidar. Hedef halkın, milletin iktidarı. Bir avuç azınlığın değil, bir avuç tefecinin değil, beşli çetenin değil. Halkın iktidarını kuracağız ve halkla birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

“Ekonomik krizin ortasında İzmir tarihinin en büyük yatırımı”

Kılıçdaroğlu’ndan önce konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Buca Metrosu’nun kentin en önemli toplu ulaşım projesi olduğunu söyleyerek, “Ekonomik krizin tam ortasında İzmir tarihinin en büyük yatırımını başlatıyoruz” dedi.

Buca Metrosu’nu İzmir’e dört yılda kazandıracaklarını kaydeden Soyer, “Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’in bugüne kadar gecikmiş en önemli toplu ulaşım projesi, Buca Metrosu’nun yolculuğu bugün burada başlıyor. Bu devasa yatırımı merkezi hükümetten tek kuruş destek almadan, tümüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla yapıyoruz. Doğru ve şeffaf finansal yönetimi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi notu 3A. Yani en yüksek düzeyde. Bu güçlü finansal yapı ve yüksek kredi notu sayesinde Buca Metrosu için 490 milyon Euro’luk uluslararası yatırım kredisi temin ettik. Bu krediyi dört sene anapara geri ödemesiz olmak üzere 12 yılda ödeyeceğiz” diye konuştu.

Hükümete finansman eleştirisi

Soyer, Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresini 15 dakikaya indirecek, 13,5 kilometre uzunlukta ve 11 istasyonu olan projenin trafikte yüzde 70 rahatlama yaratacağını da belirtti. Buca Metrosu’nun dünyanın fizibilitesi en yüksek metro yatırımlarından biri olduğunu söyleyen Soyer, bunun hükümete İzmir’in güçlü bir cevabı olduğunu kaydetti. Soyer, “Trenleriyle beraber 765 Milyon Euro’ya mâl olacak Buca Metrosundan elde edilmesi beklenen yıllık işletme geliri ise yaklaşık 45 milyon Euro. Dünya genelinde bir metronun kendi finansmanını karşılama süresi 30 yılken biz bunu yarı süresinde gerçekleştireceğiz. Kısacası Buca Metrosu kendi maliyetini karşılayan, zekice yürüttüğümüz bir tasarruf projesidir. Bu anlattığım yalın hesap, kamunun tüm kaynaklarını elinde tutmasına karşın fizibilitesi bu kadar yüksek Buca Metrosu’nu yıllarca getiremeyen veya getirmeyen hükümete İzmir’in güçlü bir cevabıdır’’ ifadelerini kullandı.

“Buradan Ankara’ya seslenmek istiyorum. İzmir bu ülkede değil mi?” diyen Soyer konuşmasına şöyle devam etti: “İzmirliler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Biz İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Üzerinize aldığınız dört buçuk kilometrelik Halkapınar Otogar Metrosu nerede? Neden başlamıyorsunuz? Yedi senedir yatırım planında olmasına rağmen neden şimdiye kadar tek bir adım atmadınız? Depremzedeler için bulduğumuz krediyi, kıyı planlarını ve tek bir imzayı bekleyen onlarca projemizi ne zaman onaylayacaksınız? İzmir 2021’de 133 milyar lira vergi ödemesine rağmen merkezi yönetim bütçesinden sadece 3,5 milyar liralık yatırım aldı. Yani kırk verdi, bir aldı. Kırkta birlik bu oran asla kabul edilemez.”

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu ve Soyer’den İzmir’de Hükümete Mesaj haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu ve Soyer’den İzmir’de Hükümete Mesaj haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu ve Soyer’den İzmir’de Hükümete Mesaj haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    AKP lideri başta kendisi olmak üzere Recep Tayyip Erdoğan.
    AKP’li Bakanlar, AKP’li Vekiller, AKP’li Şeyh, Mürit, İlahiyatçı, İmamlar,
    AKP’li İşadamı, AKP’li İşçi, Çiftçi, Amir, Memur, Emekli, Köşe Yazarı, Kadın, Erkek hiç fark etmez. O birgün mutlaka gelecek;

    “O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır.” (Zilzal: 6)
    “Hâlâ Kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah’tan (c.c) başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı.” (Nisâ: 82)
    “Şüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlıların Allah (c.c) katında en kötüsü, akıllarını kullanmayan (gerçeği görmeyen) sağırlar, dilsizlerdir.” (Enfal: 22)

    Zira bunlar, Allah yerine her şeyi Recep Tayyip Erdoğan’dan ister hale gelmişlerdir. Aynen Hz. İsa (as) döneminde olduğu gibi. Hıristiyanlar Allah’ın İsa’ya hulul (ondan bir parça) olduğunu yücelttikleri İsa’yı Allah’ın kulu ve resulü niteliğinden çıkarmış, Allah yapmış, Rab yapmış. Babanın Oğlu yapmış, İlah Oğul yapmıştır. Miladi: 300 yılında da Zirveye çıktı. Ve evrenselleşti.
    Hz İsa’nın Çarmıha gerilme olayından sonra ilk İsa’ya inanan Nasaralıyız diyenlere uyan ikinci göbek insanlar oldu. Daha sonra onlarda İsevilikten sapmaya başladılar ve saptılar.
    Fatiha /7. Gazaba uğrayanların ve sapanların yoluna değil. Yahudilerde, Üzeyir Allah’ın oğlu dediler, zulüm gördüler ve şirke düştüler.

    Hıristiyanlığı Papaz Povlos ve Kilise üretmiştir. Hıristiyanlık bugün Kilise ve papazların mezhep meşrep dinidir. Diyanet günümüzde nerede kimler için var?
    Kuran, Hz Peygamberden önce hiç kimseye ölümsüzlük bahşedilmediğini şu iki ayette açıkça ifade eder.
    Ey Peygamber Biz senden önce yaşamış hiçbir insana ölümsüzlük bahşetmedik. Hem sanki sen öleceksin de onlar ebediyen yaşayacaklar mı? (21-Enbiya/34.)
    Her can ölümü tadacaktır. Şu da var ki Biz sizi seçip ayırmak için hayır ve şer ile sınava tabi tutuyoruz. Zaten sonunda bize döneceksiniz. (Enbiya/35.)
    Bu ayette, Hz İsa’nın göğe yükseldiğini söylemiyor. Allah’a yükseldiğini söylüyor. Allah’a yükselmek başka şey, göğe yükselmek başka şeydir. Allah’a yükselmek onun katında yüksek derece kazanmak anlamına gelir.

    Kaldıki; Recep Tayyip Erdoğan bile, 2 dakika kendi ufak abdestini tutamazken söz geçiremezken, 84 Milyon insanı, kocaman bir ülkenin Halkını sözünü tutturmaya çalışan zatıda, bu akılsız beyinsiz Millet onu kendisine İLAH edindi. Hatta ve hatta ona öükür namazı kılacak kadar, ona dokunmak bile İbadettir diyecek kadar alçaldılar.
    Sonra onu aşağıların aşağısına çevirdik. (Tin Suresi 5) Kimden bahsediyor bu ayet?
    Elbet Allah benim, rabbimdir, sizinde Rabbiniz yalnızca o dur. Artık sadece Ona kulluk edin: bu dosdoğru bir yoldur. (Zuhruf/64.)

    Yanıtla
    +0
    -0