Kılıçdaroğlu Boston’da Temaslarını Sürdürüyor

Kılıçdaroğlu Boston’da Temaslarını Sürdürüyor

ABONE OL
22:11 - 10/10/2022 22:11
Kılıçdaroğlu Boston’da Temaslarını Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin ilk durağı Boston’da temaslarına Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nü (MIT) ziyaret ederek başladı.

Kampüs içindeki laboratuvarları gezerek bilgi alan Kılıçdaroğlu, Profesör Doktor Canan Dağdeviren ve Profesör Doktor Kent Larson ile bir süre görüştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bilim dünyasının en parlak isimlerinden Canan Dağdeviren ile ufuk ötesinde çığır açacak biyomedikal çalışmalarını aralarında konuştuklarını belirterek,” Türkiye’nin bilimde dünya ile rekabet edebilmesi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı vizyonumuzun kalbinde yer alacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öğle yemeğini, aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu öğrencilerle birlikte yedi.

Kılıçdaroğlu bugün Boston temasları kapsamında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü profesörlerinde Robert Langer ve Bilge Yıldız ile görüştü. Koch Kanser Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Boston programı çerçevesinde Kılıçdaroğlu’nun görüşeceği diğer isimler Harvard-MIT Üniversiteleri Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü profesörü Mehmet Toner ve ve Harvard Üniversitesi’nden Profesör Doktor Gökhan Hotamışlıgil.

Kılıçdaroğlu ayrıca akademisyenlerle akşam yemeğine de katılacak.

CHP Genel Başkanı yarın Prof. Joel Shulman’la görüştükten sonra başkent Washington’a hareket edecek.

Kılıçdaroğlu, ABD’nin başkenti Washington’u en son Aralık 2013’te ziyaret etmiş ve burada farklı sivil toplum kuruluşlarıyla Amerikalı Türkler ile bir araya gelmişti.

CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı vizyonu kapsamında “dünyanın en parlak beyinleriyle görüş alışverişinde bulunmak üzere ABD’yi ziyaret ettiği” bilgisini paylaşmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla Boston’a ulamış, Kılıçdaroğlu ’nu havaalanında Türkiye’nin Boston Başkonsolosu Ceylan Özel Erişen ve konsolosluk yetkilileri karşılamıştı.

Boston havalimanına inişinde CHP’nin Yoksulluk ve Dayanışma Koordinatörü Hacer Foggo’nun kendisine eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, Boston kentinde kalacağı otele konsolosluğa bağlı bir araç ve korumalarla götürülmüştü.

Öte yandan heyette bulunan CHP Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak Boston’da VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, ABD’ye icazet almaya gelmediklerini belirtti.

CHP Başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak VOA Türkçe’nin Kılıçdaroğlu’nun Amerika’ya icazet almaya gittiği yönündeki eleştirilerle ilgili sorusuna yanıt verdi.

Öztrak, “Hiç alakası yok, biz buraya yönetimle görüşmeye gelmedik ki” yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu Boston’da Temaslarını Sürdürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu Boston’da Temaslarını Sürdürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu Boston’da Temaslarını Sürdürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.