Kılıçdaroğlu Amerikalı Türk Siyasetçilerle Biraraya Geldi

Kılıçdaroğlu Amerikalı Türk Siyasetçilerle Biraraya Geldi

ABONE OL
11:10 - 14/10/2022 11:10
Kılıçdaroğlu Amerikalı Türk Siyasetçilerle Biraraya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD ziyaretinin son gününde Washington’da Amerika’da seçimle göreve gelen Türk siyasetçilerle biraraya geldi.

Görüşmeye, New Jersey’nin Chatham Belediye Başkanlığı’na seçilerek ABD’nin ilk Türk kökenli Belediye Başkanı olarak tarihe geçen ve şu anda da 500 bin nüfuslu Morris Bölgesi’nin “Belediye Komisyon Üyeliği” görevini yürüten Tayfun Selen, geçen yıl Kentucky eyaleti senatosunda boş kalan koltuklar için yapılan özel seçimlerde Demokrat Parti adına yarışa katılan Helen Gülgün Bükülmez, Ağustos ayında yapılan Arizona Temsilciler Meclisi seçimlerinde Demokrat Parti’den aday olan Ajlan Kurdoğlu, Wisconsin eyaletindeki Milwaukee kentinin Mali Denetçisi görevini yürüten Ayça Sawa ve Türk Koalisyonu ABD Siyasi Eylem Komitesi’nin mali işler sorumlusu olarak görev yapan Lincoln McCurdy katıldı.

Kılıçdaroğlu, görüşmede daha fazla Türk kökenli Amerikalı’nın Amerikan siyasetinde yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu ayrıca Türk Amerikan Kadınları Ulusal Koalisyonu Siyasi Eylem Komitesi Başkanı Tuba Fırıncıoğlu Apaydın’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle de görüştü.

ABD ziyaretinin beşinci gününe, Alman Marshall Fonu’nda düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısına katılarak başlayan Kılıçdaroğlu, gün içinde temaslarını Twitter üzerinde paylaştı.

Dünya Bankası yetkilisi Sibel Kulaksız ile biraraya gelen Kılıçdaroğlu,“Uluslararası dijital ödeme sistemleri, Dünya Bankası yöneticileri ve dijital sektör paydaşları ile buluştum. Türkiye’de girişimci gençler PayPal vb. kanallar sayesinde her yıl ciddi gelir elde ediyordu. Türkiye’nin her şehrinden tüm dünyaya katma değeri yüksek ürünler gidiyordu. Ne yaptılar? Yasakladılar. Sektörlere danışmadan yaptıkları işlerin bedeli çok yüksek oluyor. 6 yılda Türkiye en az 10 milyar dolar kaybetti. Girişimci gençlerimizi örseliyorlar. İktidara gelir gelmez PayPal yasağını kaldıracağız ve Web 3.0 platformlarını yaygınlaştıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu mesajında,“Girişimci ekosistemleri ana paydaşımız olacak. Türkiye’deki ekonomik, bilimsel ve siyasal fetret dönemini bitireceğiz. Girişimcilerimizin, gençlerimizin özgürce var olacakları bir ülke çok yakın. Dünyanın ve ülkemizin en parlak zihinleri ile yapacağız bunu” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Amerika’da yaşayan Türklerle de buluştu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Murat Mercan’la da görüşen Kılıçdaroğlu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Büyükelçisi Dr. Andrise Bass ile biraraya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki parti yetkilileri ve gazetecilerden oluşan heyetle bu akşam ABD temaslarını tamamlayarak başkent Washington’dan ayrılacak.

Kılıçdaroğlu en son 2013 yılında ABD’yi ziyaret etmişti.

VOA tarafından geçilen Kılıçdaroğlu Amerikalı Türk Siyasetçilerle Biraraya Geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kılıçdaroğlu Amerikalı Türk Siyasetçilerle Biraraya Geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kılıçdaroğlu Amerikalı Türk Siyasetçilerle Biraraya Geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.