“Kıbrıs Türk Halkının Egemen Eşitliği Tescil Edilmeli”

“Kıbrıs Türk Halkının Egemen Eşitliği Tescil Edilmeli”

ABONE OL
09:57 - 20/09/2021 09:57
“Kıbrıs Türk Halkının Egemen Eşitliği Tescil Edilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul çalışmaları için New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi temasları sürüyor. Bakan Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkıyla “Omuz omuza yürümeye devam” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “BM Genel Kurul görüşmeleri öncesinde kıymetli ağabeyim KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’yla istişarede bulunduk. Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü bir an evvel tescil edilmeli. Omuz omuza yürümeye devam” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Enzdonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile de biraraya geldi.

Çavuşoğlu Twitter hesabından görüşmeyle ilgili şu paylaşımı yaptı: “Önümüzdeki ay ülkemizde ağırlayacağımız Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi’yle BM Genel Kurulu marjında verimli bir görüşme yaptık. İkili ilişkilerimizi her alanda daha da güçlendireceğiz. BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, D-8 ve MIKTA’da Endonezya ile yakın işbirliği içindeyiz”.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün New York’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bazı ikili görüşmelerinde ve katılacağı bazı toplantı ve etkinliklerde de eşlik edecek. 23 Eylül tarihine kadar New York’taki resmi temaslarını sürdürecek olan Çavuşoğlu birçok ikili ve çoklu görüşme yapacak. Bakan Çavuşoğlu BM içinde ve dışında düzenlenecek çeşitli etkinlik ve programlara da katılacak.

VOA tarafından geçilen “Kıbrıs Türk Halkının Egemen Eşitliği Tescil Edilmeli” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kıbrıs Türk Halkının Egemen Eşitliği Tescil Edilmeli” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kıbrıs Türk Halkının Egemen Eşitliği Tescil Edilmeli” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.