“Kibele’nin Kızları” tiyatro oyununun filmi Berlinliler ile buluşuyor

“Kibele’nin Kızları” tiyatro oyununun filmi Berlinliler ile buluşuyor

ABONE OL
01:36 - 05/03/2024 01:36
“Kibele’nin Kızları” tiyatro oyununun filmi Berlinliler ile buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahraman Kadınlar: Kibele’nin Kızları” tiyatro oyununun filmi bir kez daha Berlinliler ile buluşuyor.

Dünya tarihinin zorluklarına meydan okumuş unutulmaz kadınların hikayeleri, “Kahraman Kadınlar: Kibele`nin Kızları” tiyatro oyununu filmde bir kez daha can buluyor.

Yunus Emre Enstitüsü ve Arda Eşberk Akademie işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir kez daha gösterime giriyor. Kahraman Kadınlar- Kibelen’in Kızları bu çerçevede 6 Mart 2024 de Yunus Emre Enstitüsü’nde gösteriyor. Bu büyülü deneyimi bir kez daha yaşamaya hazır mısınız?

Kahraman Kadınlar- Kibele’nin Kızları Tiyatro oyununun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Arda Eşberk, Arda Eşberk Akademie ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen bu unutulmaz gecede siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Kibele’nin Kızları Ana Tanrıça Kibele’nin mitosundan hareketle, farklı kültür ve coğrafyalarda dünyaya gelip, dünyada iz bırakmış kadın kahramanların hayatından esinlenerek kaleme alınan bir dans tiyatrosudur. Oyunumuz Korona sürecinin bir nebze de olsa rahatlamasının ardından sahnelenmeye devam etti. Kitabı Almancaya Erwecke Den Helden In Dir! (İçindeki Kahramanı Uyandır) adıyla çevrilen Arda Eşberk’in Kibele’nin Kızları oyunu da bu kitaptan esinlenerek yazıldı. Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar oyunu 20 Mart 2022 tarihinde Berlin’de Ernst Reuter Saal’de bir kez daha seyirciyle buluştu.

Bu süreç içinde filme de alınan oyunun çekimleri tamamlanan Kibelenin Kızları filminin Berlin galası 12 Haziran’da 2022 de UFA Fabrik’de gerçekleşti. Ardından da Bodrum Kültür Festivali kapsamında 23 Temmuz 2022 de Mor Salkım Üzüm Bağları’nda ve 20 Ekim 2023 de Frankfurt Tiyatrosu işbirliğiyle Gallus Tiyatrosunda gösterimi yapıldı.

Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar oyununun yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Arda Eşberk’in eserinde Jeanne d’Arc, Frida Kahlo, Coco Channel, Manal Al-Sharif, Rita Levi Montalcini, Maya Angelou, Ruth Bader Gingsburg ve Kara Fatma karakterlerinin hayatlarından kesitlerin sunuluyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsü’ndeki gösteriminde aramızda olmak isteyen arkadaşlar ve katılımcılara ücretsizdir.

Yunus Emre Enstitüsü’ndeki gösterim sonrasında Arda Eşberk, Frida Kahlo, Coco Chanel, Kara Fatma’ya yeniden hayat beren oyuncular ile gerçekleşecek soru-cevap bölümüyle unutulmaz bir deneyime hazır olun!

🕖Etkinlik, 6 Mart 2024 akşamı saat 19.00’da Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleşecektir.

🎟️🎬Kontenjanımız sınırlı olup bu özel etkinliğe katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir!

📪: [email protected]

☎️: +49 30 54867490

Adres: Kronenstraße 1, 10117 Berlin

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.