Kepez Belediyesi’ne çevre ödülü

 Kepez Belediyesi’ne çevre ödülü

ABONE OL
00:08 - 06/01/2021 00:08
 Kepez Belediyesi’ne çevre ödülü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’nın merkez Kepez ilçe Belediyesi’ne sera atıklarından kompost (organik gübre) yapıp çiftçilere ücretsiz dağıtması nedeniyle Çevre Hizmet Ödülü verildi.

Akdeniz Üniversitesi 23. Çevre Hizmet Ödülleri değerlendirilmesinde ‘’Sera Atıkları Tehdit Değil, Toprağa Can Olsun’’ projesi 2019 yılı Antalya Ölçeği Kamu Kurum) Çevre Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, serada sebze ve kesme çiçek üretim bölgesi Kepez’de sera atıklarının toplayıp kompost gübre haline getirdiklerini ve bunu üreticilere ücretsiz dağıttıklarını belirtti. Başkan Tütüncü, şunları kaydetti.

‘’Çiftçilerimizin en önemli sorunlarından biri olan sera atıklarından kompost (organik gübre) yapmayı başardık. Çiftçilerimizden aldığımız sera atıklarını, yine çiftçilerimize organik gübre olarak geri veriyoruz. Görüntü kirliliğine sebebiyet veren, çevreyi kirleten sera atıkları artık Kepez’in toprağına can oluyor. Bu çalışmamızı çevreci bir belediyecilik anlayışının bir ürünü, hem de sosyal sorumluluk projelerine önem veren belediyecilik adına önemli buluyoruz.’’

Kepez Belediyesi daha önce de aynı proje ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB), ‘Belediyeler için Sıfır Atık Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’nda, Sıfır Atık Projesi kapsamında ödül kazanmıştı.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.