Kenan Kolat: AKP Yurtdışındakilere verdiği sözü tutmadı 

Kenan Kolat: AKP Yurtdışındakilere verdiği sözü tutmadı 

ABONE OL
11:36 - 25/07/2020 11:36
Kenan Kolat: AKP Yurtdışındakilere verdiği sözü tutmadı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulu CHP örgütü yaz tatiline rağmen hem en yeni Dijital sistemle üyeleriyle diyaloğunu, iletişimini koparmıyor hem de Almanya’ da yaşayan gurbetçilerin taleplerini dile getiriyor, yeni konseptlerle onların haklarına sahip çıkıyor.

Örneğin emeklilikle ilgili olarak kendisiyle CHP Berlin Birliği Dernek binasında konuştuğumuz CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat şunları söyledi:

‘’ Biliyorsunuz Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız borçlanarak Türkiye’de emekli olabiliyor. Gurbetçi emekliliği ile ilgili şartlar tamamen değişti. Artık BAĞ-KUR’ dan emekli okunulabiliyor. Oraya da ödenen prim fazla alınan, ele geçen maaş ise hayli düşük. Gurbetçiler daha çok prim ödeyip, daha geç emekli olacaklar. Yurt dışında çalışma izni kabul edildi.

Bu iyi oldu ama hala yurttaşlarımızın, Türkiyeli göçmenlerin vatandaşlığa geçişte, paralı askerlik aile birleşimi, akrabalarının ziyaretçi vizesi alması, ırkçılık, ayrımcılıktan kaynaklanan konularda sıkıntıları, sorunları var. Bu insanlarımızın sıkıntılarını ve taleplerini her fırsatta hem Alman hem de Türk tarafına iletiyor bir köprü vazifesi görüyoruz. Son olarak ta hafta ortasında Berlin’ in merkezindeki kırık Kilise (Gedächtniskirche) önünde Berlin Türk Alman Kadınlar Birliğinin düzenlediği çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesi ile ilgili af girişimlerine karşı düzenlediği mitinge CHP Berlin Birliği olarak katıldık ve destek verdik.

Birçok talebimiz Ankara ‘da Parlamentoda AKP tarafından reddedildi

CHP Berlin Birliği Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek için ve içerisinde Türkiye’den emeklilik ve sağlık sigortası konularındaki değişiklikleri ve diğer   talepleri de barındıran iki önemli kitapçık hazırlamış bulunuyor.   Başkan Kenan Kolat ‚ ‘‘AKP seçimlerden önce Emeklilere yurtdışında çalışma izn verileceğini, Bedelli Askerliğin 1000 €uro olacağı, Uçak biletlerinde gurbetçilere %20 indirim yapılacağını, Kapıkule sınır kapısında sıralar bitecek, bekleme olmayacak, Yurtdışından milletvekili seçilecek sözleri vermişti. Bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. Burada çalışma izni çıktı ama ödenen primler artarken BAĞKUR maaşları yarıya indi. Gurbetçilere telefon açtırmadan, köprüden geçişler HGS si olmayanlara 5 kat ceza kesilmesine kadar bir dizi haksız muameleler yapılıyor. Partimizin biz gurbetçiler için verdiği tüm iyileştirme önergeleri AKP tarafından reddedildi. ‘‘

Tüm bu sıkıntıların CHP iktidarında çözülmesi konusunda umutlu olduğunu söyleyen Kolat devamla ‘‘Hafta sonu gerçekleşecek CHP Kurultayında önümüzdeki ilk seçimlerde iktidara gelecek CHP’nin kadroları belirlenecek. Temsil ve sorunları talepleri 1. Elden dinlenmesi nedeniyle CHP’nin yeni Parti meclisine yurtdışından da üyeler alınmasının son derece yararlı olacağını düşünüyorum. ‘‘vurgusunu yaptı.

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.