Kemal Kılıçdaroğlu ABD Ziyaretinin Son Durağı Washington’da

Kemal Kılıçdaroğlu ABD Ziyaretinin Son Durağı Washington’da

ABONE OL
10:55 - 12/10/2022 10:55
Kemal Kılıçdaroğlu ABD Ziyaretinin Son Durağı Washington’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Washington’a geldi. ABD ziyaretinin ilk durağı olan Boston’daki temaslarını tamamlayan Kılıçdaroğlu, doğrudan Washington’a gelmesi beklenirken program dışı New York’a uğradı, ardından başkente ulaştı.

Boston’daki son gününde dünyanın önde gelen işadamı ve yatırımcılarından Joel Shulman ile görüşen Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuzu kurgularken, istihdam yaratacak güçlü yatırımcıları, temiz sermayeyi, üretken zihinleri ülkemize nasıl çekeceğimizi Kasım ayında detaylı biçimde anlatacağım” açıklamasında bulundu.

Yerel saatle 11.45’de Boston-Washington uçağına binmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, uçağa binmek yerine New York’a gitti.

Twitter üzerinden video paylaşan CHP lideri Manhattan’da bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine “hayırlı olsuna” geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim… Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmış” değerlendirmesinde bulundu.

Manhattan’daki TÜRKEN Vakfı gökdeleninin inşaatı önünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha önce Ensar Vakfı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV), ABD’deki ‘paravan bir vakıfa’ 1 milyar lira gönderdiğini söylemiş, söz konusu vakfın TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’de ve İngiltere’de birlikte kurdukları TURKEN Vakfı olduğu belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu New York’un ardından karayoluyla başkent Washington’a geldi.

Siyasi isimlerle görüşmesi beklenmiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Johns Hopkins Üniversitesi’nde Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kulübü’nün düzenlediği “Yaklaşan Türkiye Seçimleri: Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla Sohbet” başlıklı bir etkinliğe katıldı. Etkinlikte Türkiye’de muhalefet ittifakındaki dinamikler ve 2023 genel seçimleri öncesi demokratik zorluklar ele alındı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, öğrencilerin kendisine demokrasi, özgürlükler ve kadına yönelik şiddeti konusunda sorular yönelttiğini, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soru sormadıklarını söyledi.

CHP lideri, başkent temasları kapsamında merkezi Washington’da bulunan düşünce kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, Washington Post gazetesini ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, Perşembe akşamına kadar Washington temaslarını sürdürecek.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, VOA Türkçe muhabiri Özlem Tınaz’la.

CHP lideri en son 2013 yılında Washington’u ziyaret etmiş, Türk toplumu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmüştü.

Kılıçdaroğlu’nun Washington ziyaretinde siyasi isimlerle görüşme yapması beklenmiyor.

CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı vizyonu kapsamında “dünyanın en parlak beyinleriyle görüş alışverişinde bulunmak üzere ABD’yi ziyaret ettiği” bilgisini paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin bilim ve teknoloji merkezli bir ziyaret olduğuna dikkat çekiliyor.

VOA tarafından geçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD Ziyaretinin Son Durağı Washington’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD Ziyaretinin Son Durağı Washington’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD Ziyaretinin Son Durağı Washington’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.