Kemal Kanıkurumaz, yeniden başkan seçildi

Kemal Kanıkurumaz, yeniden başkan seçildi

ABONE OL
23:28 - 17/02/2020 23:28
Kemal Kanıkurumaz, yeniden başkan seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin 8. Olağan genel kurul toplantısı Duisburg şehrinde yapıldı.

Tek aday olarak giren mevcut Başkan Kemal Kanikurumaz, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 8. Genel kurul, Kemal Kanıkurumaz’ın konuşmasıyla devam etti. 7.Dönem yöneticilerine yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kemal Kanıkurumaz, derneklerinin 2006 yılında kuruluşundan bugüne kadar düzenli çalışmasında üyelerinin büyük emeği olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından divan kurulu başkanlığına Mehmet Semercioğlu, Halil Çınar ve Ali Çetinarslan ise divan başkan yardımcılığına seçildi.

Sekreter Rafet Gümüş derneğin son iki senedeki faaliyetlerini ve Muhasip Ali Ergin tarafından derneğin mali raporunun okumasının sonunda 7. dönemin yönetimi üyeler tarafından aklandı.

Akabinde yapılan Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Kemal Kanıkurumaz 3.kez başkanlığa getirildi.

Yönetim kurulu için yapılan gizli oylama sonucunda;  Ali Ergin, Ali Yılmaz,  Ahmet Emin Kanıkurumaz, Celal Onart, Emin Kuşçu, Fatma Ergin,  Ferruh Fidan, Ferhat Orta, Hayati Başal, Rafet Gümüş, Ramazan Gazan ve Ramazan Bulaşma yönetim kuruluna seçildi.

Denetim kuruluna Arif Alkaya, Mehmet Semercioğlu ve Ali Fırat, disiplin kuruluna ise Mustafa Ergin, Mustafa Güngör ve Seyit Şeremet seçildi.

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan yeni Başkan Kemal Kanıkurumaz, “Öncelikle üyelerimize güvenlerinden dolayı teşekkür ederim, yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla derneğimizi daha ileriye taşıyarak üye sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de faaliyetlerimizi düzenli bir şekilde sürdürerek, yaşadığımız topluma da faydalı olmak istiyoruz. Maalesef son zamanlarda toplum içerisinde bizlere karşı önyargılar oluşmaya başladı. İbadet yapılan yerler zarar görüyor, insanlarımız sokaklarda saldırılara uğruyor. Bu noktada birbirimize sahip çıkmalıyız. Yaşadığımız sorunlar Alman toplumunu da yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle Alman toplumuyla, sivil toplum örgütleriyle ve resmî kurumlarıyla birlikte, yaşanılanlara karşı bir şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum “dedi.

Dernek Başkanı Kemal Kanıkurumaz, “Balıkesirliyiz, Balıkesir’i de tanıtmalıyız. Memleketimizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarımız olacak. Derneğimiz aslında Almanya ile Türkiye arasında köprü vazifesi görüyor. Gelecek dönemde bu köprünün sağlamlaşması için çalışmalarımız olacak. Önümüzdeki ilk faaliyetimiz Gençlerimiz için YTB’nin desteği ile okulların Ostern tatilinde yapılacak ve İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa, Balıkesir’i kapsayacak gezi için anne ve babalara duyarlı olmalarını ve çocukları için bu imkândan yararlanmalarını söyledi. 2020 yılı faaliyet takvimimizi internet sayfamız www.balikesirliler.com ‘dan takip edebilirsiniz. Yapacağımız çalışmalarda yönetici arkadaşlarımın yanı sıra, siz üyelerimizin de aktif olarak desteğini bekliyorum, çünkü güçlü üye, güçlü dernektir “dedi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.