Karakolda tanıştığı boks antrenörü polis hayatını değiştirdi

Karakolda tanıştığı boks antrenörü polis hayatını değiştirdi

ABONE OL
18:50 - 04/01/2016 18:50
Karakolda tanıştığı boks antrenörü polis hayatını değiştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Karakolda tanıştığı boks antrenörü polis hayatını değiştirdi

Balıkesir’de sokaklarda ettiği kavgalar nedeniyle birkaç kez götürüldüğü karakolda Polis Gücü Spor Kulübü’nde boks antrenörlüğü yapan polis memuruyla tanışan Ümmühan Bulut, 13 yaşında başladığı boksta bugür şampiyonluk hedefliyor.

Balıkesir’de çocuk yaşlarında sürekli sokaklarda kavga eden ve karakolluk olan Ümmühan Bulut (19), burada Polis Gücü Spor Kulübü’nde boks antrenörlüğü da yapan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Resul Çiftçi ile tanıştı.

Çiftçi’nin yönlendirmesiyle, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yetenek Sizden Destek Bizden” projesi kapsamında 13 yaşında Polis Gücü Spor Kulübü’nde boksa başlayan Ümmühan, başarıya giden yolda kısa sürede önemli mesafeler katetti.

Yıldız bayanlar 47 kiloda Türkiye şampiyonluğu, ardından da Avrupa üçüncülüğü elde eden, Yıldız Bayanlar Boks Milli Takımı sporcusu Bulut, projenin sona ermesi nedeniyle Polis Gücü Spor Kulübü’nün yaklaşık 2 yıldır desteğini kesmesine rağmen hazırlıklarını kendi çabaları ile sürdürüyor.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Ümmühan, 5-11 Ocak’ta İzmir’de yapılacak Türkiye Boks Şampiyonası’nda şampiyon olmak istiyor. Ümmühan, ayrıca Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılmayı hedefliyor.

“En büyük hedefim, Türkiye’yi temsil etmek”

Ümmühan Bulut, yaptığı açıklamada, boks ile tanışmasının hayatını değiştirdiğini belirterek, “13 yaşından bu yana yaptığım boks sporunda en büyük hedefim, Türkiye’yi dünyada en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.