“Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır”

“Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır”

ABONE OL
20:54 - 27/03/2024 20:54
“Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kürt siyasetinin son günlerde sık sık dile getirdiği ‘Kürt sorunun çözümünde muhatap Erdoğan’dır’ sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’dan yanıt verdi. Erdoğan, “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin adaylarını tanıtmak ve destek istemek amacıyla Diyarbakır’a geldi. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Erdoğan konuşmasına muhalefeti eleştirerek başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na Diyarbakır’da yüzde 71,5 oy çıkmasına vurgu yapan Erdoğan, “Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerde, Diyarbakır’da hem milletvekilliğinde hem cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık. Ancak seçim sonucunun sizin de içinize sinmediğine, gönlünüzü mutmain etmediğine inanıyorum. İşte bu alan, onu söylüyor. Öyle ya, Diyarbakır’da bu kardeşinize yüzde 28,5 ve tek parti faşizminin bugünkü temsilcisi CHP adayına yüzde 71,5 oy çıkmışsa, durup üzerinde mutlaka düşünmemiz lazım” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği ileri sürülen para sayma görüntüleri üzerinden hem CHP hem DEM Parti’yi eleştiren Erdoğan, kent uzlaşısına dikkat çekti. Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurulduğunu savunan Erdoğan, “Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Dikkat ederseniz, bu pazarlıkta siyasi kazanım hesabı yok, eser ve hizmet derdi zaten yok. Seçmenin fikrini, zikrini, ne düşündüğünü merak eden kimse de yok. Sadece birilerinin ihtirasları uğruna yapılan kirli pazarlıklar var” diye konuştu.

“PKK’yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hale getirdik”

“Gelin yeni bir dönemin kapılarını birlikte aralayalım. Gelin, el ele, gönül gönüle verip Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edelim” çağrısı yapan Erdoğan, Kürt seçmene iradelerinin üzerindeki ipotekleri kaldırma çağrısı yaptı.

PKK’ya karşı yürütülen operasyonlara dikkat çeken Erdoğan yeni operasyonların sinyalini verdi: ”Milli çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak, hemen soluğu PKK’nın yanında alıyor. Biz, DEAŞ denen emperyalist kuklasına zaten göz açtırmıyoruz. PKK’yı da sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz. Fakat bu durum, karşımızda isteyen herkesin ülkemize ve milletimize karşı kullanabileceği bir maşa olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çevremizdeki ülkelerin çoğu kan ve ateş çemberinde kıvranırken, bizim güvenliğimizi, huzurumuzu, esenliğimizi, istikrarımızı, refahımızı bozmaya yeltenenlere asla eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz.”

Muhataplık tartışmalarına yanıt

Erdoğan, Kürt siyasetinin son günlerde sık sık dile getirdiği “Kürt sorununun çözümünde muhatap Erdoğan’dır” sözlerine de dolaylı cümlelerle yanıt verdi. Erdoğan, herkesle konuşabileceklerini ifade ederek, konuşma şartlarını şöyle açıkladı: “Siyaset, millete hizmet etmek, ülkenin sorunlarına diyalog yoluyla çözüm bulmak için yapılır. Biz, zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kamil herkesle oturur konuşuruz. Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz. Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz. Kendi ülkesi ve milleti için dertlenen herkesle oturur konuşuruz. Bu ülkede 85 milyonun huzuru, esenliği için bir şey yapılacaksa, şimdi hemen yapılmalıdır. Türkiye’ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi, bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok. Yaşadığımız ortak acıların ardından bu tehdidi bertaraf ettik. Artık ülkemizi bu yükten, sadece güvenlik açısından değil, diğer tüm boyutlarıyla tamamen kurtarma vaktidir. Bunun için ipleri başkalarının elinde olmayan, kirli çıkar ilişkilerinin içinde kaybolup gitmemiş herkesle oturur konuşuruz.”

Herkesle her şeyi konuşabileceklerini ifade eden Erdoğan, bununla birlikte, kapılarının teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalı olduğunu vurguladı.

Erdoğan, “Milletvekili listesini, belediye başkan adayı listesini, meclis üyesi listesini, genel merkez yönetimi listesini terör örgütünün belirlediği parti, parti olmaz. Bunları belirleyecek olan, emekleri ve oylarıyla partiyi var eden, yaşatan tabanıdır, seçmenidir” diye konuştu.

Kürt seçmen üzerinden CHP’ye eleştiri

Erdoğan, CHP’nin Kürt seçmenlere umut olarak pazarlanmasına tepki göstererek, şunları söyledi: “Son 21 yılda attığımız her demokratik adımı engellemek için karşımıza dikilen CHP’yi, utanmadan Kürt kardeşlerimize umut diye pazarlıyorlar. Bu coğrafyaya yakın zamanda gördüğü en büyük acıları yaşatan tek parti faşisti CHP’yi allayıp pullayıp size dayatıyorlar. Bunların, hangi çıkarların temsilcisi olduğunu anlatmaya, bavullar dolusu para görüntüleri herhalde yeterlidir. İstanbul’da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa hepsini getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyoruz. İnşallah 31 Mart, Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup, özgür iradeleriyle kendilerinin ve şehirlerinin geleceğine karar verecekleri bir dönüm noktası olacaktır.”

Erdoğan’ın sözleri alanda nasıl yankı buldu?

Peki Erdoğan’ın konuşması alanda nasıl yankı buldu? VOA Türkçe’ye konuşan izleyiciler yeni bir çözüm süreci konusunda umutlandıklarını söyledi. Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını savunanlar olduğu gibi asıl sorunun ekonomi olduğunu savunanlar da vardı.

VOA tarafından geçilen “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.